Пирамидите в света резултат от архитектурата на Атлантида?

Чудили ли сте се защо има толкова много пирамиди, разпръснати по целия свят?

Няма значение къде ще погледнете – от Азия, Европа, Африка и Америките, по причина неизвестна нам, древните култури издигали масивни пирамиди по цялото земно кълбо.

Защо древните цивилизации са строили тези масивни паметници е една от най-големите мистерии, на която археологията до сега не е успяла да отговори.

До днес ние все още не сме сигурни как древните са издигали тези пирамиди, нито пък сме сигурни и за какво са ги строили на първо място. Дали тези древни постройки са били гробници, както археолозите предполагат? Или пък пирамидите имат скрита цел? Такава, която все още не сме разкрили?

Единствено знаем, че има хиляди пирамиди по цялата планета. Когато се замислиш за това, става извънредно интересно.

Конвенционалната наука твърди, че преди хиляди години древните култури по земното кълбо не били взаимосвързани, което значи, че хората от Америките не били в пряка връзка с хората от Африка, Европа или Азия.

Поради някаква причина всичките тези древни култури решили да строят масивни пирамиди, а повечето от тях са чудновато подобни.

Как да обясним това? Дали древните култури по земното кълбо решили да строят пирамиди напосоки?

Или пък са следвали определен модел, поставен от неизвестна култура, която предшества всички древни култури, познати на историята?

Наскоро изследователи в Казахстан откриха първата пирамида в тази част на света и се оказва, че тя предшества египетските пирамиди с потресаващите 1000 години.

Това означава, че древните египтяни не са били първата строяща пирамиди цивилизация и че пирамидите са съществували дълго преди древните египтяни да решат да ги издигат.

Интересно, най-голямата пирамида на планетата не е  Хеопсовата пирамида, както мнозина вярват.

Докато Хеопсовата пирамида е една от най-големите пирамиди на планетата, истината е, че има други постройки, които са още по-големи, и е възможно да са много по-стари от постройките, открити в Египет.

Трябва само да погледнем в Мексико, където ще намерим Тлачихуалтепетл.

Този масивен древен паметник е НАЙ-ГОЛЯМАТА ПИРАМИДА в света. По размер тази пирамида се равнява на ДЕВЕТ олимпийски плувни басейна.

Изследователите нямат никаква представа кой е построил тази масивна постройка, но легендите разказват, че била издигната от Великани. (Анунаки, някой?)

пирамиди

Но има още очарователни древни пирамиди, разпръснати из земното кълбо.

Масивните пирамиди в Китай са вероятно най-потайните постройки на повърхността на планетата.

Малко е известно за тези масивни пирамиди, които са фотографирани много пъти от прелитащи над региона пилоти.

Историята зад Великата китайска пирамида е повече от очарователна.

Години наред правителството не позволяваше да се провеждат щателни проучвания върху множеството пирамиди до град Сиан.

Екскурзиите, които успели да се промъкнат в областта, където са пирамидите, открили множество аномалии, като металически материал, който изследователите не успели да определят.

Вярва се, че пирамидите в Китай са на над 8000 години.

Ако попътуваме до другия край на земното кълбо, ще се намерим накрая в Перу и древните пирамиди на Карал.

Преди около 5000 години древните перуанци се установили в Карал и създали една от най-напредналите и стари цивилизации в Южна Америка.

Познанията им по няколко науки объркват изследователите, които не могат да отговорят на множеството мистерии зад най-великата южноамериканска цивилизация, която се е развила независимо.

световни пирамиди

Много е вероятно никога да не сте чели в учебниците по история за тези очарователни пирамиди, а да не говорим за цивилизацията, която стои зад построяването им.

Според много експерти, пирамидите в Карал са връстници на египетските пирамиди (3200 пр.Хр.).

Има обаче множество други пирамиди, които заслужават похвала.

Не можем да подминем Босненските пирамиди, намиращи се във Високо, Босна / Херцеговина, които експертите обсъждат още откакто д-р Сам Османагич открил пирамидите.

Д-р Семир Османагич и екипът му прекарали повече от 340 000 човекочаса в археологически разкопки, вземане на проби и радиовъглеродно датиране през периода от 2005 до 2013 г.

Пирамидата на Слънцето, със своите 220 метра височина, превъзхожда Хеопсовата пирамида, която се измерва на 147 метра (височина).

Но това, което намираме за умопомрачително, е фактът, че ориентацията на пирамидата към север е с точност до 0 градуса, 0 минути и 12 секунди.

Невероятна прецизност и в този удивителен факт е общото между Босненската пирамида и Хеопсовата.

Трябва да споменем и пирамидата в Гунунг  Паданг, която според мнозина е най-голямата и най-старата пирамида на планетата.

Много изследователи твърдят, че Гунунг Паданг е решително доказателство, което сочи към една високоразвита, неизвестна преди цивилизация, населяваща района, а голяма част от тази древна и „противоречива” история се поставя под съмнение по всеки възможен начин от конвенционалните изследователи.

Анализът на някои от пробите от Гунунг Паданг разкрива невероятни дати; колкото по-надълбоко поглеждали изследователите, толкова повече се задълбочавала мистерията. Вярвало се, че мястото датира отпреди поне 5000 години, после от 8000 до 10 000 и накрая до твърдение за възраст от 23 000 години.

Това означава, че Гунунг Педанг е не само най-старото мегалитно място на планетата, но и най-старата пирамислана постройка, известна на човечеството.

Както виждате, различните култури от различните периоди в историята са строили пирамиди по цялото земно кълбо.

За съжаление, изследователите не могат да отговорят на най-важния въпрос относно тези величествени постройки: Защо пирамиди?

Защо древните култури по земното кълбо решили да построят тези очарователни постройки и защо толкова много пирамиди така мистериозно си приличат?

И още нещо, защо тези хиляди пирамиди са различни по форма и размер?

Дали всички пирамиди по зменото кълбо са се появили понеже, поради съвпадение, всички древни култури имали подобни идеи?

Или пък дали е възможно всички древни култури, като древните египтяни, маите, ацтеките, инките, тиахуанако и други да следват предварително дефинирана пътека, поставена от цивилизация, която предшества всичките тези древни цивилизации?

Ами ако пирамидите по земното кълбо всъщност са резултат от архитектурата на Атлантида?

Или, ако сте от тези, които не вярват, че Атлантида е съществувала, дали пък пирамидите не да продукт от подобна на Атлантида древна цивилизация, която поставила, хиляди години преди писаната история, модела как и защо да се строят пирамиди по земното кълбо.

Наистина е трудно да си представим, че всички цивилизации, споменати по-горе, спонтанно решили да строят пирамиди.