Древни астронавти: изследване на Антарктида

Възможно ли е Антарктида наистина да крие „доказателство” за високо развита древна цивилизация под дебелите си слоеве лед? Възможно ли е картата на Пири Реис, картата на Буаш и картата Orontius Finaeus  да са доказателство, че преди Антарктида да бъде открита в наши дни, някой е успял да картографира континента преди да бъде покрит с лед? И възможно ли е това да е причината нацистите толкова да са се интересували от ледения сега континент?

Антарктида е едно от най-мистериозните места на Земята. Именно там учените и военните са виждали и са ставали свидетели на много странни неща.

Тя е място, покрито с мистерия, където „очевидно” са направени необикновени открития.

От пирамиди до чуждоземна технология, Антарктида сякаш предлага всичко.

Но какво действително се случва? Има ли дори и малка възможност там наистина да има нещо скрито под дебелите пластове лед на Антарктида?

Мислили ли сте някога, дали е възможно в далечното минало, когато Антарктида е била много по-различна от това, което е днес – без обширната ѝ повърхност да е покрита с лед – някак да се е развила цивилизация там?

Едно откритие през 20 век породи световен дебат относно Антарктида и какво наистина има там долу.

Картата е наречена „Картата на Пири Реис”. Необикновената карта показва с подробности брегова линия, която отразява континента Антарктида. Само че вместо да е покрит с ЛЕД, картата изобразява Антарктида като континент, покрит със зеленина, пълен с джунгли и без никакъв лед.

атлантида

Тази карта означава, че някой всъщност е видял континента Антарктида преди стотици или вероятно хиляди години, когато континентът не е бил покрит с лед.

Картата предполага, че някой официално е открил Антарктида преди около триста години преди официалните откриватели да се натъкнат на нея.

Обаче, в добавка към картата на Пири Реис, други подобни картографически скици са били откривани през вековете.

Тези карти предполагат, че преди стотици, вероятно хиляди години, технологично напреднала цивилизация може да е съществувала на Земята.

Конвенционалните учени не са съгласни.

В добавка към картата на Пири Реис, друга противоречива картографска скица е била създадена от френския географ на име Филип Буаш дьо ла Нювил.

Картата на Буаш има две версии. Вярва се, че едната от картите точно изобразява бреговата ивица на Антарктида без лед, докато другата карта изобщо не споменава континента. Мнозина посочват, че Буаш не е знаел за съществуването на ледения континент и че изображенията му не са нищо повече от хипотеза.

Картата Orontius Finaeus е още една карта, която показва Антарктида без лед. Интересно, по метода за датиране на д-р У. Д. Ури от института Карнеги във Вашингтон, учените открили, че реките на Антарктида, източници на фино разпръснати наноси, са текли, както са изобразени на картата Orontius Finaeus, преди 6 000 години.

Интересно, нацистите знаели за тези карти и си мислели „Антарктида трябва да е била много важно място”. Добре известно е, че Хитлер е бил обсебен от окултното, изгубени цивилизации, древна технология и Атлантида.

В крайна сметка се убеждава, че Антарктида е била домът на Атлантида и е вярвал, че някъде там долу ще намери мистични древни артефакти, погребани в леда, които да му помогнат да постигне крайната си цел: световно господство.

Говори се, че нацистите накрая сформирали екип, за да изследват континента и по време на експедицията си създали масивна изкуствена пещера на континента, която била досатъчно голяма, за да скриват в нея превозни средства и военно оборудване, докато изследвали заледената земя.

Говори се, че нацистите са построили масивна база на Антарктида, наречена Станция 211.

Според множество слухове „Станция 211” наистина е съществувала, а ако е съществувала, трябва да е била (може би още е) разположена вътре в свободната от лед планинска верига в планината Мюхлиг-Хофман в Нюшвабенланд, известна още като Земя на Кралица Мод.

Според геолозите, които участвали в германската експедиция, зоните където имало растителност се дължали на горещи извори и други геотермични източници.

Един от най-интересните цитати относно Нюшвабенланд и Антарктида идва от германския военоморски Велик Адмирал Карл Дьониц, който казва, че: „Германският подводен флот се гордее, че е построил за Фюрера в друга част на света Шангри-Ла на земя, непревзимаема крепост”.

В крайна сметка, американците научават, че нацистите изследват Антарктида и стартират своя собствена изследователска мисия.

Много съмнителни твърдения са правени за тази история. Обаче има и други твърдения, които са подкрепени с факти.

Според доклади от американски учени, които участвали в мисията до Антарктида, по време на престоя си видели дискообразен летателен апарат да лети в небето, и технология, която била всичко друго, но не и обикновена.

Но пък години наред учени и изследователи, пътуващи до ледения континент, са виждали неща, които напомнят на това, което мнозина наричат ИЗВЪНЗЕМНА технология. Масивна поява на НЛО се случва през 1965 г., когато учени и военен персонал от Великобритания, Чили и Аржентина виждат множество НЛО до Антарктида. Според докладите тези НЛО породили неизправности в навигационното и научно оборудване.

Но и много други сензационни открития са били направени, което довело до множество научни и военни експедиции до Антарктида.

Но… какво има там долу, че да е толкова важно? Има ли наистина нещо в Антарктида, което всеки иска да намери?

Има ли – както някои предполагат – доказателство за технологично напреднала древна цивилизация, погребано под дебелите пластове лед на Антарктида?

Множество документални филми сочат към факта, че десетилетия наред, ако не и векове, хората са пътували до Антарктида в търсене на нещо ценно.

Може би, в крайна сметка, да има следи от технологично напреднала древна цивилизация, погребани под леда.

Тези цивилизации може да са процъфтявали на ледения сега континент в далечното минало, когато Антарктида е била покрита с гъста растителност и екзотични животни.

Както винаги, необикновените твърдения изискват необикновени доказателства.

 

Visited 181 times, 1 visit(s) today

Leave a Comment

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *