Мистериите за пирамидите, които никой не може да обясни

8

 

Знаете ли, че в Судан има множество пирамиди, вероятно дори повече от Египет? А в Южна Америка има повече пирамиди, отколкото всички останали в света, взети заедно. По някаква причина, древните са създали хиляди пирамиди по земята и изследователите днес нямат абсолютно никаква представа как и защо са направени тези структури и каква точно е тяхната цел.

 

Няма съмнение, че пирамидите са едно от най-големите световни явления, което някога се е появало на нашата планета. Но защо древните са създали тези невероятни мегалитни структури? И как е възможно да има толкова невероятни прилики между всички пирамиди, при положение, че са разделени от десетки хиляди километри? В различни епизоди на предаването „Новото познание“ неведнъж сме обсъждали с нашите събеседници загадката на пирамидите. И въпреки това благодарение на продължаващите изследвания на тези обекти по целия свят, излизането на яве на нови и нови факти не спира.

Били ли са пирамидите по света Гигантски гробници както масово предполагат учените? Или пък са имали различни предназначения за древния човек?

От Южна Америка до Азия, се намират пирамиди във всички форми и размери, които могат да съществуват.

1-768x767

 

В тази статия ще разгледаме най-големите загадки на пирамидите по целия свят, които изследователите не са били в състояние да разгадаят.

Единствената пирамида с осем страни на планетата

2

 

Голямата пирамида в Гиза една от най-известните пирамиди. Тази древна структура предизвиква страхопочитание в туристи, археолози и архитекти и никой не е в състояние правилно да обясни каква е била истинската цел на съоръжението или как е било създадено то. Но едно от най-интересните неща за Голямата пирамида в Гиза, е фактът, че тя има осем страни. Пирамидата изглежда с четири страни, направени с извънредна степен на прецизност, но всъщност погледнато отвисоко става ясно, че тя с осем страни. Това явление може да се открие само от въздуха при изгрев и залез на пролетно и есенно равноденствие, когато слънцето хвърля сянка върху пирамидата.

Четвърта пирамида в Гиза?

3

Международен екип от археолози откри, че останките, които могат да се видят днес в Абу Рауаш, на няколко километра от Кайро, съответстват на т.нар загубена пирамида, чийто мегалитни камъни са открити и в много от легендите от времето на Хеопс. Тази четвърта „загубена“ пирамида е била най-високата от всички в комплекса в Гиза, а нейният камък е бил с много по-добро качество от останалите. В продължение на години се е смятало, че тези останки са само част незавършено строителство. Останките се намират на на върха на хълм в Абу Рауаш, милитаризирана зона, разположена около пустинята. Но точната форма, целта и размера на структурата остават голяма загадка.

Върхът на Голямата пирамида е бил електромагнитна сфера?

Въпреки че много хора са съгласни, че Голямата пирамида в Гиза не е построена, за да служи като гробница, мнозина спекулират с това, за което е била предназначена тя. Според проучване на архитект Мигел Перес Санчес серията от невъзможни фигури с числото пи и непрекъснати препратки към съзвездието Сириус, дават нова перспектива, че Голямата пирамида в Египет е гигантска енциклопедия на знанието. Испанският изследовател твърди, че древните египтяни са поставили загадъчна сфера на върха на Голямата пирамида в Гиза, която символизира Окото на Хор. Мистериозната сфера е с диаметър 2,718 царски лакътя (2.7 метра). Сферата е била поставена като връзка със Слънцето и Сириус, най-ярката звезда в небето, която е била свързана с Изида.

Феноменът при строителството на пирамидите

Ако се вгледаме в древните цивилизации, които строят пирамиди преди хиляди години, ще забележим, че всички от тях притежават невероятни математически, астрономически и геофизични знания. Например, има множество математическа формули, вградени в конструкцията на Голямата пирамида в Гиза: Връзката между Пи и Фи се изразява в основните пропорции на Голямата пирамида. Още по-интересен е фактът, че по периметъра на дъното е вграден радиуса на Слънцето. Тези данни не присъстват само в Голямата пирамида в Гиза, подобни математически свойства могат да бъдат намерени в пирамидите на Северна и Южна Америка. Интересното е, че пирамидите в Египет, Судан, Мексико, Южна Америка, Азия и дори Индонезия притежават невероятни прилики, които учените не са в състояние да обяснят. Голямата пирамида в Гиза и Слънчевата пирамида в Теотиуакан имат една и съща площ от почти 750 квадратни фута.

 

4-768x513

 

Пирамиите в Судан, сн. aljazeera

Според много изследователи трите пирамиди, разположени на платото Гиза пресъздават съзвездието Орион. Позициите на пирамидите на Земята са отражение на позициите на звездите в пояса на съзвездието Орион. Пет от седемте ярки звезди имат еквивалент в пирамидите. Най-малката звезда се отклонява от линията, която свързва другите две на 54 градуса, докато най- малката пирамида се отклонява от правата, свързваща другите две пирамиди на 45 градуса. Тук се крие още едно съвпадение. Разликата е 9 градуса, точно толкова метри е по-ниска в момента Голямата пирамида, отколкото в момента на построяването й.

Пирамидите не са били гробници

Пирамидите не са били използвани от древните египтяни или от другите цивилизации като гробници. Това е факт, тъй като никога не са открити мумии в Голямата пирамида в Гиза и в безбройните пирамиди, разположени в Северна и Южна Америка. Традиционните учени обаче смятат, че липсата на мумии в пирамидите може да се обясни с кражбата им от иманяри, които някога са взели мумиите от пирамидите. Но ако мумиите са изчезнали, защо няма никакъв друг знак, че пирамидите са били използвани за гробници?

Астрономическо съвършенство: Пирамидите в съответствие със звездите

Защо Голямата пирамида в Гиза е една от най-съвършено синхронизираните структури на планетата?

Отново погледнато от високо, се вижда, че Голямата пирамида се изравнява точно с магнитния Северен полюс с разлика само от 16 минути. Счита се, че не е възможно египтяните да са построили пирамидата по този начин, тъй като не са разполагали с компас. Компасът е бил изобретен няколко хиляди години по-късно.

 

5

 

Пирамидата в Теотиуакан, Мексико

 

6-768x342

 

През 1906 г. изненадващо откритие е направено в Теотиуакан, Мексико. Изследователите открили дебел слой слюда на върха на пирамидата на Слънчевата пирамида. Тази слюда била част от групата на силикатите. Тя се използва в електрически компоненти, електроника и атомно-силовия микроскоп. Слюдата може да бъде открита в космически компоненти, ракетни системи, лазерни устройства, медицинска електроника и радарни системи. Най-странния факт е, че тя се добива на хиляди километри от Теотиуакан, в Бразилия. Как е попаднала в Мексико и за какво е служела остава загадка за учените.

Гунунг Паданг – една от най-старите пирамиди на Земята

 

7

 

Гунунг Паданг се намира в Индонезия и се смята за една от най-старите пирамидални структури на повърхността на планетата. Изследвания показват, че структурата може да датира от 14 000 г. пр.н.е. Асиметричното структурно оформление е обърнато на северозапад, към планината Геде. Тя е построена за целите на поклонение и в позиция, която е съобразена с геомантичните (африканската и европейската техника за гадаене) и астромантични фактори, каквито са били използвани на други места в древността. С модерна техника са открити стаи, стъпала и тераси под земята. Изследователите и учените смятат, че е възможно пирамидата да е служела като гигантски астрономически инструмент.

Невероятни топлинни аномалии озадачават учените в Голямата пирамида в Гиза

Една от най-новите технологии, използвана за сканиране е регистрирала невероятни топлинни аномалии, присъстващи в Голямата пирамида в Гиза. С помощта на смесица от нови технологии като инфрачервена термография, радиография и реконструкция на 3-D, учените са идентифицирали наличието на непознати вътрешни структури на пирамидата.

Използването на инфрачервена термография позволи на изследователите да идентифицират няколко аномални петна в Голямата пирамида в Гиза, където са регистрирани температурни пикове. При инфрачервен анализ, съществува ясна разлика в температурата, студена и гореща зона, които са само на едната страна на пирамидата.

info:https://www.facebook.com/groups/ancient.artefacts/

 

Ако намирате тази публикация за интересна , помогнете ни да я популяризираме чрез бутончетата за споделяне отдолу.

От otvad.com Ви благодарим!

 

 

 

Visited 1 424 times, 1 visit(s) today

Leave a Comment

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *