Мистериозната находка – Чандарската Плоча открита в Западен Сибир

В камъка на Западен Сибир е открита триизмерна карта, т.нар. Чандар чиния„. Самата плоча е изкуствена, направена по технология, непозната на съвременната наука. В основата на картата е издръжлив доломит, върху нея е нанесен слой диопсидно стъкло, технологията за обработка на която все още е неизвестна на науката. Възпроизвежда триизмерен терен, а третият слой е напръскан бял порцелан.

Става ясно, че в съветско време тайна организация е действала на територията на страната за запечатване на древни артефакти, както на Запад. Без съмнение работи и днес. Има скорошен пример за това.

Преди няколко години, с цел изучаване на античното наследство на нашите предци, на територията на  Томски район е организирана постоянна научна експедиция. Още през първата година от експедицията на една от сибирските реки са открити 2 слънчеви храма и 4 селища. И всичко това на практика на едно място. Но когато година по-късно отново имаше експедиция, те срещнаха странни хора на мястото на находките. Какво са правили там не е ясно. Хората бяха добре въоръжени и се държаха много нагло. След среща с тези странни хора, буквално месец по-късно, един наш познат, местен жител, ни се обади и каза, че неизвестни хора правят нещо по селищата и храмовете, които открихме. Какво привлече тези хора към нашите открития? Просто е: успяхме да намерим фина керамика с древни шумерски орнаменти както в храмове, така и в древни селища.

Съобщение за неговата находка имаше в доклада, който беше предаден в централата на Руското географско дружество на Томска област.

Намереният крилат слънчев диск се среща в древноегипетска, шумерско-месопотамска, хетска, анадолска, персийска (зороастрийска), южноамериканска и дори австралийска символика и има много вариации.

Сравнение на орнаменталните мотиви на древното шумерско пиктографско писмо и орнаментите на сибирските, северните народи. Предците на шумерите са Суберите, древните жители на Сибир.

 

Библейската концепция, която твърди, че само мъдри семити, но не и представители от бялата раса, могат да бъдат най-старите носители на култура на Земята, чиято прародина се намира в северната част на Европа и в необятните простори на Сибир. Ако в Сибир е открита прародината на шумерите, тогава, логично, шумерите произлизат от етническия „котел“ на прародината на бялата раса. Следователно всеки руснак, германец или балтиец, автоматично се превръща в близък роднина на най-древната раса на планетата.

Всъщност крайно време, е необходимо да се пренапише историята наново. Какво са правили „неизвестните“ в руините, които са открити, все още не е ясно, това предстои да се види. Но фактът, че от Москва пристигат странни хора, говори много.

Visited 24 times, 1 visit(s) today