Звездата на Давид

В Сибир са открити и проучени олтари, светилища и религиозни сгради на нашите предци от III – II хилядолетия пр.н.е. Представете си храм във формата на шестоъгълник, дълъг 13 метра, ориентиран по линията север-юг, с двускатен покрив и под, покрит с яркочервена минерална боя, която е запазила свежестта си и до днес. И всичко това в Арктика, където самото оцеляване на човека е поставено под въпрос от науката!

Сега ще обясня за първоначалния произход на шестолъчната звезда, която сега се нарича ” звезда на давид“. Нашите древни предци, или според науката “протоиндоевропейци”, са маркирали с триъгълник лобната част на женските глинени фигури, олицетворяващ богинята майка, прародителката на всичко живо, богинята на плодородието. триъгълник, както и изображението на ъгъла, обозначаващо женското начало, независимо от позициите на върховете им, са широко използвани за орнаментиране на керамика и други изделия.

Триъгълникът с върха нагоре е възможно да е обозначавал мъжкия атрибут. В Индия по-късно хексаграмата е символично изображение на широко разпространената религиозна скулптурна композиция йонилинг. Този култов атрибут на индуизма се състои от изображение на женските полови органи (йони), върху което е инсталирано изображение на изправен мъжки член (линг). Йонилинг, подобно на хексаграмата, обозначава акта на съвкупление между мъж и жена, сливане на мъжкия и женския принцип на природата, в който се раждат всички живи същества. Така хексаграмната звезда се превръща в талисман, щит от опасности и страдания. Хексаграмата, известна днес като Звездата на Давид, има много древен произход, не е свързана с конкретна етническа общност. Среща се в култури като шумеро-акадска, вавилонска, египетска, индийска, славянска, келтска и др. Например, по-късно в древен Египет два кръстосани триъгълника се превърнаха в символ на тайно знание, в Индия става талисман – ” Печатът на Вишну“, а при древните славяни този символ на мъжкия род започва да принадлежи на бога на плодородието Велес и се нарича” звездата на Велес.

През втората половина на 19 век шестолъчната звезда става една от емблемите на Теософското общество, организирано от Елена Блаватска, а по-късно и на Световната ционистка организация. Сега шестолъчната звезда е официалният държавен символ на Израел. В национално-патриотичната среда съществува недвусмислено погрешно схващане, че шестолъчната звезда в православната традиция и в юдаизма е една и съща същност и един и същ символ. За нашето православие това е Витлеемската звезда, символизираща раждането на Христос и няма нищо общо с юдаизма.

Артефакти които също са открити в Сибирската Субарктика и по-късно изчезват

 

 

Медалион от “Свещенната гора” Сибир

 

Шестоъгълна звезда с рубини, намерена в светилище в Сибир през 1967ма. Днес, местонахождение неизвестно.

Защо са скрити тези артефакти, защо някои от тях са унищожени, защо са Ватикана Векове наред в архива са събирани старинни книги и не се показват на никого, а само на посветените? Защо се случва?

 

Visited 42 times, 1 visit(s) today

Leave a Comment

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *