Защо информацията за най-големите пирамиди в света се съхранява в тайна?

Трудно е да се представи нещо по-впечатляващо от Великите пирамиди в Гиза, но знаете ли, че на Земята има и по-големи пирамиди? Фактът е, че най-голямата пирамида в света не се намира в Египет, а на някое друго място.

Има различни доклади за скрити пирамиди по света, като този на Джеймс Гаусман. Има множество места, където се наблюдават аномални структури, които изглеждат като нещо, което не би трябвало да съществува: огромни подземни камери с необичайни свойства и странни явления. Защо тези пирамидални структури се държат в тайна и какво точно се крие в тях?

През 1945 година американският пилот Джеймс Гаусман, летейки над Централен Китай, забелязал гигантска пирамида, изградена от бял бляскав материал. Той дори успял да направи снимка на този уникален обект, но по някакъв начин снимката изчезва и Гаусман внезапно прекратява да говори за случилото се. Затова няма официални изявления за този интересен обект.

През 1960 година новозеландският пилот Брус Кати привлича вниманието към огромните пирамиди, след като разкрива съдържанието на бележките на своя сънародник Фред Шрьодер, написани през далечната 1912 година. Шрьодер, който беше търговец и работил в Китай, беше научил за пирамидите от местен гуру в Монголия и решил лично да ги посети.

Той описва своето пътуване, като близо до древната столица Сиан в централен Китай видял три гигантски пирамиди в северната група, които последователно намаляваха в размер към най-малката на юг. Пирамидите се простирали на шест или осем мили през равнината и се издигаха над обработваемата земя и селата. Най-голямата пирамида била с височина от 300 метра, което я правело два пъти по-голяма от Хеопсовата пирамида, която се смята за най-голямата в света.

Още един интересен аспект, който отличава пирамидата, е фактът, че нейните ъгли са стриктно насочени към кардиналните точки, като всеки ъгъл има своя цвят: черен, син, червен и бял. Това съвпада с вярванията на майте за различните цветове на кардиналните точки. Пилотът Брус Кати открива близо до Сиан цяла група от 16 пирамиди.

Това е много интересно откритие! Пирамидите са известни със своите загадъчни произход и са предмет на много спекулации и теории. Откриването на цяла група от 16 пирамиди близо до Сиан може да промени нашето разбиране за тази древна цивилизация.

Въпреки че не разполагаме с достатъчно информация за откритието, можем да предположим, че пирамидите са изградени от древните жители на този район. Въпросът за тяхното предназначение и значимост все още остава отворен. Пирамидите са често асоциирани с ритуални и религиозни практики, но също така са били използвани и като гробници или места за поклонение на владетелите.

За да разберем повече за тези пирамиди, ще бъде необходимо да се проведат археологически разкопки и изследвания. Това ще ни помогне да разберем по-добре културата и историята на древните цивилизации, които са ги изградили.

Откритието на тези пирамиди може да има голямо значение за нашето разбиране за древната история и култура на този регион. В допълнение, това може да привлече вниманието на международната общност и да насърчи нови изследвания и открития в областта на археологията и историята.

Пирамидата на Цин Шъхуан е единствената, която може да бъде посетена, но разкопките в нея са забранени. В близост до нея се откриват различни артефакти, включително предмети от благородни метали, но съдържанието на скритите галерии остава неизвестно. В допълнение към това, са открити общо 30 пирамиди, но няма ясни доказателства, че пирамидата на Цин Шъхуан е действително била гробницата на този владетел. През 2007 г., след сканиране на мавзолея на владетеля, бе открита малка пирамида с девет стъпала, но материалът, от който е изградена, остава тайна. Останалите пирамиди могат да се видят само чрез сателитни карти, разположени в Сиан и околните райони, включително цели долини с разпръснати пирамиди, някои от които са изключително стари. Въпреки това, техните строители и период на построяване остават неизвестни.

Останалите са само митове и легенди, които разказват, че пирамидите са изградени от първите наследници на синовете на небето, които се летели на метални дракони. Вероятно същата история стои зад строителството на всички други пирамиди по света.

Въпроси относно древните цивилизации на Стария свят остават без отговор. Този факт не е случаен и се отразява в големите изложби, които се организират в Китай в наше време. Правителството на Китайската народна република и много други страни подкрепят тайни изследователски проекти в областта на древната история. В Китай може да се открие всичко. Страната е огромна и изпълнена с богата история, която е скрита във всяко нейно закътано кътче – тайните на историята на Китай. Цялата информация е там, само ако някой може да я разгадае.

 

Visited 99 times, 1 visit(s) today

Leave a Comment

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *