Загадката – Енигмалитът на Уилямс

През 1998 г. пътешественик на име Джон Дж. Уилямс забелязал странна метална изпъкналост в калта. Той изкопал странен камък, за който след почистване се оказало, че към него е прикрепен странен електрически компонент. Електрическото устройство очевидно е създадено от човек и прилича на електрически щепсел.

Оттогава този камък се превръща в добре позната мистерия в кръговете на любителите на НЛО. Той е представен в списание UFO и (според Уилямс) във Fortean Times, известното списание, посветено на мистериозни явления. Уилямс, електроинженер, казва, че електронният компонент, вграден в камъка, не е бил залепен или изрязан в гранита. Всъщност камъкът най-вероятно се е образувал около устройството.

Мнозина смятат Enigmalite на Уилямс за “измамник”, тъй като Уилямс отказва да разцепи камъка, но се съгласява да го продаде за 500 000 долара. Геоложкият анализ обаче очевидно е установява, че камъкът е на около 100 000 години и ако това е вярно, то устройството вътре в него не може да е дело на човек. Уилямс е толкова уверен в откритието си, че се съгласява да позволи на Енигмалит да бъде изследван при три условия: той трябва да присъства на прегледа, камъкът трябва да остане невредим и той няма да плати за изследването.

Visited 66 times, 1 visit(s) today

Leave a Comment

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *