Мумия на малко момиченце отваря и затваря очи

жива мумия

Мумия на малката Розалия Ломбардо ужасява всички, които са я видели мумията на детенцето е досущ като жива

Мумия на малко момиченце ужасява всички, имали нещастието да я зърнат. Малката Розалия Ломбардо починала през 1920 година от инфекциозно заболяване. Детето е починало малко след втория си рожден ден, а дори днес, 94 години след смъртта си, то изглежда сякаш е заспало.

Това се дължи на специфичната техника на балсамиране, приложена върху телцето му след смъртта му по изрично настояване на родителите му. Благодарение на сместа от цинк, формалин и глицерин, инжектирана във вените на мъртвото дете, дори и меките части на тялото му са се запазили и то по нищо не се различава от всяко едно заспало дете на неговата възраст. Заради перфектно запазеното състояние на мумията на Розалия, учените я нарекли Спящата красавица. Не запазеният вид на телцето обаче ужасява онези, които са го зърнали.

slide557-w960-620x320

На пръв поглед изгледа сякаш момиченцето отваря и затваря очите си. Феномен, който довел до лудост посетител на манастира, където се съхранява тялото на детето. Експертите незабавно разследвали случилото се и се оказало, че уж страшничкият феномен е просто игра на светлината. Просто клепачите на детето не са напълно затворени и при падането на светлината върху лицето му под определен ъгъл се създава оптическата илюзия, че то е отворило очите си.

Обяснението идва от Дарио Пиомбино-Маскали, който е категоричен, че в случая не може да става дума за някакво ужасяващо чудо. „Просто оптическа илюзия, породена от светлината“, категоричен е експертът. Тялото на детето е поставено в стъклен ковчег по изричното желание на родителите му, които са искали до последно да виждат личицето на момиченцето си.

инфо:http://www.chudesa.net/

Ако Ви харесват публикациите ни моля помогнете ни да ги популяризираме чрез бутончетата за споделяне отдолу.

Благодарим Ви!

Visited 1 053 times, 1 visit(s) today