Откриването на гигантски скелети се пази в тайна

05_skelet

Намерените гигантски скелети са били пазени в тайна от обществото

Всеки е чувал за гигантски герои от легендите, които понякога се наричат циклопи или великани. Гигантите са били представени като същества толкова големи, че земята се е тресяла, когато са вървели. Това обаче изглежда, че не са просто приказки, като се има предвид факта, че техните останки са били открити по целия свят. Тайната на тяхната цивилизация стои и до днес и има дори вероятност тя да не бъде разкрита пред обществото.

През 1940 година, археолозите са правели разкопки в Аргедава, Румъния, да търсят ценни артефакти в рамките на руините на това, което някога е било най-голямата цитадела на лидера Дачиан Буребиста. Местните жители направили повечето от трудоемкото копаене и са се зарадвали на възможността да поработят в тези трудни времена.
До ден днешен никой не знае къде са намерените скелети.Сред тях е Йонита Флореа (според източника beforeitsnews.com), сега един старец над 80 години. Той е бил този, който изкопал тогава огромен череп, два или три пъти по-голям от нормалния. Когато са уведомили археолозите, работниците били бързо отпратени и учените възобновили копаенето вместо тях. Техните находки са били натоварени на камиони и изпратени далеч пазени в тайна. До края на разкопките са събрани около 80 скелета, повечето от тях изцяло запазени. Също така са изровени и възстановили гигантски керамични саксии, пълни с храни.

skelet1

Това не е изолиран случай. През последните години, селяните в Скаиени са открили гробище на древни гиганти, докато засаждали ябълкова градина. За пореден път са открити черепи с гигантски размери, които озадачават всички. Наред с тях, селяните също са намерени фрагменти от керамика, бижута и странни метални статуи около 3 метра високи. Екип от археолози дошъл, изкопали всичко каквото имало да се изрови и изчезнал, пише сайтът beforeitsnews.com.

Не е направено обществено изявление и местните хора отказвали да обсъдят какво се е случило, след като обявили своето заключение, че са намерени скелети  нищо повече.

Дали са били заставени да пазят всичко в тайна или са били мотивирани от нещо? Това събитие дали е било част от по-голям заговор, се питали мнозина?

Има много легенди за гиганти в областта. Според фолклора гиганти са обитавали някога планините и горите около Скаиени. В действителност огромни изваяни тронове били открити в планината, в райони недостъпни за обикновените човешки същества. Легендите разказват, че има 2 гигантски подземни сводове под планините, притежаващи древни съкровища на гиганти. Могат ли те да са реални?

giganti-24

През 2009 г., местен новинарски канал започна разследване за гиганти и техните тайни тунели под планините Бучеджи. Точно когато подготвения доклад е изчезнал, те получили живо телефонно обаждане от човек, който отказвал да се идентифицира. Журналистите били заплашили да спрат тяхното текущо разследване. Било ли е това режисирана измама или на живо заплашителен случай за прикрита тайна? Само журналистите знаят и те отказват да се обсъждат темата.

След това, въздушното пространство над платото над Бучеджи е било обявено за ограничена и забранена за полети зона. Човек би могъл да си помисли, че нещо наистина странно се случва.

Според много хора за този случай има намеса на ЦРУ, но преки доказателства няма.

images

На много места из целия свят са откривани подобни гигантски скелети. Възможно е да има заговор, да не се знае истината и да се крие от хората за тяхното съществуване или само част от информацията се допуска до обществото. Възможно е част от тези гигантски скелети да са предварително направени за сензация и за да дразнят любопитството на хората. Може и някои от снимките да са правени на фотошоп, но все пак има и такива, които са истински находки. Вероятно тайни общества или организации биха имали интерес да крият истината за съществуването им или да кроят планове за манипулации на обществото в едно избрано от тях време с цел изопачаване на някои истини за миналото на човечеството или за нещо друго.

Но най-вероятното за скелетите в случая е, че това е трик на нашите съседи от Румъния да посещават туристите най-скучната част от страната им. Това е най-логичното обяснение по въпроса за находките в Румъния, но е напълно възможно и да е истина, защото такива са намерени и по други места по света.

В един коментар по тази тема се казва, че National Geographic е определил находките за гигантите по света като измама. Смитсъновият музей и Ватикана са изиграли огромна роля тези кости и скелети да изчезнат, считат някои хора в САЩ. Те са вредни за теорията на еволюцията и някои групи искат да вярват, че Библията и Бог са само мит, но много хора знаят и вярват това, което искат, независимо от доказателствата или липсата на такива. National Geographic подкрепя идеята за макро-еволюцията и до днес се хвалят с дарвинизма като обяснение за произхода на живота.

5801319G

В Библията се споменава, че през времето преди потопа са живели гиганти, а и като изключение след това време, също и в други древни текстове пише за тях. В България бяха намерени такива скелети с височина около 4 метра, което е по-реално за предпотопните хора.  Тогавашният свят е бил по-различен и благоприятен за живота във всякаква насока, тъй като според някои учени, хората са имали възможност да си набавят лесно храната и с не чак толкова много труд, което е предпоставка за развитие на цивилизацията. В института Глен Роуз са проведени изследвания и са установили, че големите размери на животните и растенията се дължали на тогавашния благоприятен климат. По този въпрос писаното в Библията съвпада с научните изследвания за ония далечни времена. Без съмнение светът, който е загинал от потопа е бил един чуден свят с красива природа и добър климат за живеене. Научните изследвания по въпросите за възникването на живота, доказващи достоверността на Библията могат да засилят нашата вяра и за обещанията писани за спасението на човешката раса. Това се оказва най-важното за човека.

Цитати от Библията

Ако Ви харесват публикациите ни моля помогнете ни да ги популяризираме чрез бутончетата за споделяне отдолу.

Благодарим Ви!

Visited 1 775 times, 1 visit(s) today