Мегалитни следи на световна древна цивилизация от Португалия

[ad_1]

Светилището на Паноиас!
Запознайте се с един от най – странните и необясними мегалитни обекти в Португалия. Намира се на около 85 км от брега на Атлантическия океан, като светилището е разположено на надморска височина от около 460 метра.


Целта на съоръжението е скрита много назад във времето, а евентуалния изпълнител на мегалитното начинание е пълна загадка, обвита в предположения.


Светилището се състои от три отделни части, като за първи път е описано в научен доклад през 1721 година. В свой труд, озаглавен „Мистерията на Паноиас“, Геза Алфолди описва намерени на мястото надписи, като от особено значение е един от тях, който е достъпен в момента само като копие. Той съдържа описание на целта на комплекса. Според Геза Алфолди, преводът е следният: „За боговете и богините, почитани в тази свещена област. Тук се избиват жертвените животни. Вътрешностите им са изгорени в квадратните шахти отсреща. Кръвта се изля в малките канали в съседство. (Това беше установено) от сенатор Гай С (…) Калпурний Руфин ”. Съответно можем да си представим процеса с оглед на вдлъбнатините, видими на обекта, в които авторът на анализа разпознава обредни ритуали за посвещение. Получателите на жертвоприношенията са различни божества, както се вижда от оцелелите надписи, всички с подобно съдържание. Виждат се и текстове на гръцки и латински.Естествено, надписите може да са изсечени в по – нови времена, а обектът да датира от много по – далечно минало. На пръв поглед, тези скални отрязвания и техника на обработка ни напомнят за обекти в Перу, Боливия, Турция и Египет, което повдига много въпроси …..

… За световна изчезнала древна дивилизация, оставила незаличими мегалитни следи …

Използвани материали: Wikipedia

@Ентусиастите 2020

[ad_2]

Source link

Visited 21 times, 1 visit(s) today

Leave a Comment

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *