Изгубените градове на гиганти в джунглите на Еквадор

Изследователи откриха древни градове на гиганти в джунглите на Еквадор, за които се говори в местните легенди

article_381_5

Еквадорски легенди разказват за древни градове на гиганти, изоставени от техните жители отдавна, които бавно са регенерирани от природата. Но открития като този на снимката показват как гигантите са били несъмнено реални, най-вероятно са жили високи около 4 метра.

В интерес на истината, племена от всички краища на Амазонския басейн споменават за съществуването на древна раса от гиганти, които са изградили процъфтяващи градове, много преди хората с „обичайния размер“ да пристигнат в района.

 

g1
Мястото е свещено за местните хора и те говорят за своите строители със смес от страх и уважение. Причината за отношението им става видима след като екипът забелязал присъствието на древни мегалитни съоръжения.През 2012 г. една такава легенда ръководи екип от изследователи към отдалечен район втропическите гори на Еквадор. Няколко племена са използвали мястото като традиционно място за среща, от незапомнени времена и те смятат, че тя е била обитавана от могъщи духове.

Най-голямата структура е 260 метрово от 260 фута широка пирамида с твърде висок наклон, за да бъде естествен. Тя е била построена с помощта на стотици големи, с неправилна форма камъни, всяко от които с тегло около 2 тона. В горната част са намерили равна площ, която би могла да бъде използвана като церемониална или жертвена платформа.

Той прилича на павирана стена, античната улица или площад с ъгъл на 60 градуса, може би покрива на една по-голяма структура, споделя френско-американския археолог Беноа Деверньойл. Много от камъните са перфектно подравнени, имат остри ръбове и изглежда, че са били изваяни от човешка ръка.

Защитният слой на земята е била запазила гладката повърхност на камъните. Той също така разкри наличието на подобно на цимент вещество, използвано за прилепването на камъните. Съдейки по видимата възраст на руините, това може да бъде най-ранния пример на бетон, който се е използвал в Америка. Изглежда, че строителите на тази древна цитадела са притежавали инженерни познания далеч изпреварили времето си.

Но най-интересното откритие е за инструментите на древните хора. Тяхната цел е неизвестна, но отборът се съмнява, че са били използвани в металообработването. Едно нещо е сигурно, все пак: техният размер би било много трудно да ги упражнява един човек с нормален размер.

 

Ако намирате тази публикация за интересна , помогнете ни да я популяризираме чрез бутончетата за споделяне отдолу. 
От otvad.com Ви благодарим!
Visited 665 times, 1 visit(s) today

Leave a Comment

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *