Загадъчни артефакти свидетелстват за древен народ обитавал земите на Колорадо

Тайните на този древен народ в Колорадо, не са разгадани и до днес

 

m2

Големият американския Югозапад се счита от мнозина като място на крайностите, легенди за древни хора, дори и днес се носят из региона. Преди хиляди години, древна култура процъфтява там и е оставила невероятни следи в американския континент, гигантски места и жилища в скалите и церемониални камери наречени кивас, са открити и всички от тях са за анасази.

Загадъчни артефакти свидетелстват за древен народ обитавал земите на Колорадо

m1

Дори и днес, има хора, които твърдо вярват в тези истории и че духовете на тази древна култура все още обитават земите. Днес повечето от населението на света живее в градове, заобиколени от изкуствена среда. Но мнозина все още вярват в един друг свят, пълен с духове и древната магия, един свят, който може да бъде постигнат чрез мистични преживявания и легенди предавани от поколение на поколение. Но колко реални са тези истории, за които чуваме?
Учените са мислели, че тези древни култури са загинали много отдавна, а според любителите на мистерии, духовете им все още присъстват в региона, в който много от тях имат илюзии за някакви душевни преживявания.Районът, наречена „Четирите ъгъла“ е добре познат от сливането на четирите щата: Аризона, Юта, Колорадо и Ню Мексико, е характерен за земята на древния народ анасази и други велики древни култури.

През 1897 г. собственик на ранчо търси говедата си, които са се отклонили от стадото и прави изненадващо откритие: древни скални жилища в Колорадо. Сензационните сгради и артефакти са били ясни доказателства за напреднала цивилизация, която е живяла в района и е изчезнала. През следващите години, са били направени по-велики открития, при които са били намерени подобни структури в Юта и Аризона.

Невероятните открития объркали изследователи и историци – сгради, които никога преди не са били наблюдавани или въображаеми в региона са били открити, нещо, което бе счетено за необичайно за днешните археолози. Една от структурите на археологическия обект, който по-късно ще се нарича Pueblo Bonito, съдържа над 650 стаи.

В Чако Каньон, изследователите открили десетина огромни комплекси, които включват повече от 300 перфектно кръгови структури. Но каква точно е тяхната цел? Стените са покрити с картини и загадъчни надписи. Откриването на Чако Каньон е безпрецедентно откритие в Америка, изследователите са убедени, че нищо не може да бъде намерено в сравнение с мощта на Чако Каньон. Археолозите са изумени от богатството на керамика, оръжия, инструменти, бижута; и всички произведения на изкуството намерени в близост.

В миналото Чако Каньон е бил дъно на море и след оттеглянето му е останало пустиня. И най-важното, защо древният народ анасази ще изгради своите градове в такова „мъртво“ място? Това е само една от многото тревожни мистерии, на които археолозите не са били в състояние да отговорят.

инфо:http://www.chudesa.net/

Ако намирате тази публикация за интересна , помогнете ни да я популяризираме чрез бутончетата за споделяне отдолу. 

От otvad.com Ви благодарим!

Visited 760 times, 1 visit(s) today