Хората сенки от паралелния свят

а16-695x1024

Те се появяват на снимки и видеа, а във всекидневния живот често са невидими.

Хората обикновено ги вземат за призраци на починали.

Парапсихолозите имат и друга версия – това са същности от друго измерение, които живеят редом с нас.

Субектите от снимките

През 1964 година британецът Джим Темпълтън и семейството му се разхождали недалеч от залива Солуей Фърт в безлюдно място. Бащата решил да снима петгодишната си дъщеря. Какво било учудването му, когато на една от снимките се появила загадъчна фигура, надникваща иззад гърба на детето!

Семейство Купър от Тексас подреждало новия си дом. На масата решили да си направят няколко снимки за спомен. При проявяването на филма се оказало, че на кадрите е изобразено нещо, подобно на човешко тяло, което нито висяло, нито падало от тавана.

Дейвид Лий от Мерибъро (Австралия) направил снимка на своята бременна жена със стар лентов апарат. След проявяване на филма открил, че на корема на жена му лежи нечия тъмна ръка с разперени пръсти. На негативите, освен ръката, се виждали рамото и част от тялото на непознатия, намиращ се зад гърба на Сандра Лий. Впоследствие тя си спомнила, че по време на снимката зад гърба си усетила странен студ, сякаш отнякъде повял вятър.

Включете камерата!

Впрочем понякога подобни неща се фиксират и на цифрови фото- и видеоапарати. Не толкова отдавна в Мрежата попаднала снимка, която направила майка, след като изкъпала своето детенце. На пръв поглед на снимката няма нищо странно – просто зад детето стои жена, облечена в лятна рокля. В действителност нямало никаква жена във ваната, а там, където тя се намирала, имало стена, твърди авторката на снимката.

Миналата година широк отглас сред интернет потребителите предизвикало видео, в което призрачна жена спасява велосипедист от колелата на камион, „премествайки“ го на безопасно място. При преглеждане на друго видео, снимано в изоставена къща, в кадъра попада лицето на малко момиченце, плашещо и зловещо, като във филм на ужасите.

Съвсем наскоро в Мрежата се появило видео, на което се вижда как мъж върви по коридора, изведнъж пада и някой невидим го влачи няколко метра по пода за краката. Във видеото може да се види неясният силует на съществото, което напада непознатия. Кадрите са запечатани от камера за проследяване, монтирана на един от апартаментите. Авторът на видеото съобщава, че жителите неведнъж са се жалвали от атаките на неземното същество.

„Скритите хора

а2

Според парапсихолога Хайди Холис съществува вид свръхестествени субекти, които тя нарича „хора сенки“. Те са същите хора като нас, но обитаващи друго измерение, което понякога се пресича с нашето.

В Индонезия се въртят легенди за оранг буниан, което в превод означава „свирещи хора“. Местните ги смятат за нещо от рода на горски духове и се страхуват от тях. Те не могат да се видят, но може да се чуят звуците на барабаните на оранг буниан, когато те правят своите церемонии.

Според поверието всички оранг буниан притежават свръхестествени способности. Те живеят много далече от обикновените хора и времето при тях тече различно от нашия свят.

Оранг буниан често влизат в контакт с хората. Те може да откраднат деца, а понякога да вземат и възрастни. „Свирещите хора“ дори може да встъпват в брак с нас, но тогава човек отива да живее в тяхното общество и също става невидим за предишните си близки.

Понякога човек може да се обърне към оранг буниан за помощ, например да ги помоли за прибори назаем, ако му дойдат гости. Шаманите могат да общуват с „горските духове“ по време на своите ритуали.

Вратите към местата, където живеят оранг буниан, са отбелязани с камъни, които се почитат от местните като свещени. Там се ходи с дарения и хората се обръщат към невидимите с различни молби.

Подобни легенди има и в Малайзия. Там има хотели, в които една от стаите винаги е запазена за „специални гости“. Впрочем тук може да попадне и обикновен простосмъртен, но при спазването на определени правила. Например първо трябва да чукнеш на вратата на стаята и чак тогава да влезеш. Ако в стаята се окаже доста студено, трябва да излезеш и да поискаш друга стая – значи тази е заета.

Ако всичко е наред, то трябва веднага да включиш осветлението и да дръпнеш завесите на прозорците. Преди сън трябва да поставиш обувките си така, че едното ходило да е нагоре. Ако ти предстои да спиш сам на двоен креват, то трябва да положиш на свободната половина разни неща. Тогава оранг буниан няма да те притеснява.

а3

Подобни духове обитават и Исландия. Изследователят Магнус Скарфединсон от Рейкявик е събрал повече от 700 свидетелства за срещи със „скрития народ“, както го наричат тук. Според очевидци тези същества изглеждат като обикновени хора, но в старомодни дрехи. В бита си също използват старинни вещи и оръдия на труда.

Някои свидетелства не предизвикват съмнения. Например основателят на Комунистическата партия на Исландия Т. Емилсон в своята автобиография описва какво му се случило, когато бил на 14 години. Тогава той отишъл на далечно пасище да прибира овцете. Едно от агнетата паднало в пукнатина, момчето се опитало да го измъкне, но самото то се заклещило. Помощ нямало откъде да дойде. Момчето разбрало, че до сутринта никой няма да го потърси, а междувременно се стъмвало и ставало студено.

Изведнъж над него се надвесило непознато лице на момиче. Емилсон по чуден начин се озовал отгоре. Момичето му разказало, че живее във фермата Литенщамер, и показало с ръка разположения недалеч на хълма дом. Емилсон се учудил, че преди не го е виждал и че тук живеят хора. Тогава новата му позната му казала, че е от… друг свят.

− Ние сме от тези, които вие наричате „скрития народ“ – казала девойката. В този миг глас откъм фермата я повикал по име:

− Катерина!

− Трябва да вървя! – скокнало момичето и с бързи крачки тръгнало към хълма.

След това Емилсон неведнъж идвал на това място с надеждата да срещне Катерина, но повече не видял нито нея, нито загадъчната къща…

Любопитна е историята на Торлакур Стефансон от Скагфьордюр. Той се заблудил в гората през зимата, замръзнал и бил вече съвсем отчаян, когато изведнъж видял светлина през дърветата. Скоро стигнал до фермерска къща. Стопаните го пуснали вътре.

Стефансон попитал коя е тази ферма, казали му името ѝ – Хегстатир. Мъжът се зачудил – никога не бил чувал, че в околностите има такава ферма.

− Ние сме тези, които вие наричате „скрити“ – отговорили му. – Винаги сме тук, но вие не ни виждате.

Стефансон пренощувал във фермата, а сутринта тръгнал на път. Като се отдалечил на триста метра от къщата, се обърнал. Открил, че там няма никаква ферма! Тогава решил да се върне по собствените си следи. Оказало се, че следите му просто са отрязани на снега.

Неземният свещеник

През миналия август загадъчен епизод бил фиксиран в щата Мисури. 19-годишната Кати Ленц катастрофирала сериозно в насрещен автомобил. Колата ѝ се превърнала в купчина смачкан метал.

Кати останала жива, но спасителите повече от час и половина не могли да я извадят от ламарините. Накрая взели решение да разрежат мерцедеса вертикално, което представлявало опасност за момичето, притиснато от смачканата кола.

Изведнъж се появил беловлас мъж в дрехи на свещеник. Той започнал да чете молитва, а след това намазал момичето с елей от шишенце, което носел със себе си. Кати била извадена благополучно и със спасителен хеликоптер била откарана в болницата. Момичето получило много травми, но животът му бил вън от опасност.

Когато ръководителят на спасителите Реймънд Рийд поискал да благодари на свещеника, открил, че от него няма и следа. Впоследствие не го открили на нито една от снимките, направени на местопроизшествието.

Журналистите от местното издание The Blaze обиколили всички църкви в околовръст с фоторобот на тайнствения свещенослужител, направен по разкази на очевидци, но никой не го разпознал.

Още един пришълец от паралелен свят?

Ако тази статия Ви харесва, помогнете ни да я популяризираме чрез бутончетата за споделяне отдолу.

Благодарим Ви! 

Visited 1 059 times, 1 visit(s) today

Leave a Comment

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *