Дяволските мрамори

Дяволските мрамори

Приготвяйте се, защото заминаваме за далечна земя, отвъд морета и планини. Едно място, за което има повече митове отколкото почти всяко друго на земята. Днес отиваме да видим нещо в далечната и непозната Австралия.

В северната част на огромният континент Австралия се намира едно много странно и в същото време интересно място. Местните аборигени от племето Кайтетейе го наричат Карлу Карлу. След идването на белите по тези места това също не останало незабелязано и не след дълго то вече си имало ново име “Мраморите на дявола”.

А че това място е някак уникално няма нужда дори да се прави коментар. Според легендите на аборигените тук някога е ходил демон, който с косите си е успял да направи така, че тези камъни да стоят буквално на едно дребно връхче в краят си. Това разбира се е само един сън, който е някак останал в митологията за това място.

Въпреки, че сякаш наистина не е никак трудно да видим защо аборигените са били запленени от всички митове за мястото науката има свое обяснение, което до известна степен също звучи някак фантастично. Вярва се, че гранитът, пясъчникът и всички видове камъни тук са дело на вулканични изригвания, а магмата се е втвърдила в течение на милиони години.

Истината, е че въпреки всички истории за създаването на това място то наистина изглежда някак нереално и сякаш не би трябвало да съществува според който и да било закон на физиката.

Без значение коя история по – точно ще си изберете за съществуването на това място то тя няма да промени представите ви за него. Сякаш мястото е създадено за да бъде притегателен център за стотици хора от цял свят още от древността.

 

Ако този материал Ви харесва, помогнете ни да го популяризираме чрез бутончетата за споделяне отдолу.

Благодарим Ви!

Visited 378 times, 1 visit(s) today