Корабът от камък

Корабът от камък

В днешната статия ще си говорим за нещо, което със сигурност е много, дори изключително слабо познато на хората не само в България, но и по света. Ще видим нещо, което и до ден днешен не е обяснено напълно, защото просто е нелогично.

Мислите си, че Стоунхендж е мистериозно място, а на същото мнение ли сте за пирамидите или дори за странното присъствие на такива в цял свят? Единственият съвет, който мога да ви дам преди следващата статия е да си помислите отново, защото по света има толкова много чудеса, чакащи да бъдат открити, че понякога е много трудно, дори невъзможно да ги осъзнаем напълно, а още по-малко да им намерим обяснение.

Отиваме към неизвестното за нас градче Асука, в област Такаичи, префектура Нара в Япония. Около това селце има много мистика още от най-древни времена. Няколко големи мегалитни блока гранит са намерени последните години и напълно показани пред публика, за съжаление всичко спира до тук, защото никой не знае как, защо и кой ги е построил, още по-малко с каква цел.

Започваме с Масуда-но-ивафуне (Masuda-no-iwafune) или доколкото успях да разбера в буквален превод – “Каменният кораб от Масуда”.

masuda-no-iwafune-1

Този огромен блок с размери 11 метра дължина, 8 метра ширина и около 4,7 метра височина, а тежи около 800 тона. Както виждате и от снимката по-горе камъкът има гладки страни и две дупки във формата на квадрат със страна около метър. Ако вземем впредвид факта, че страните на този огромен камък са идеално гладки след толкова много време и също така, че този камък е един единствен гранитен блок, който не е от най-лесните материали за обработване, достигаме до логичните въпроси: Кой и защо. Може би това е отговор, който няма да разберем, но е хубаво да се опитваме. Официално има две теории за същестуването на този камък, едната е че е създаден от местни будистки монаси с цел молитва, въпреки че няма нищо общо с нито една друга будистка структура по света. Другата теория, е че е някакъв вид астрономическа обсерватория, но тук пък идва момента, че отново няма нищо общо с нито една друга древна обсерватория по света.

Оставаме в страната на изгряващото слънце, но заминаваме за град Такасаго, където ще видим Иши-но-ходен (Ishi-no-hoden).

001191

 

otvad.com

Иши-но-ходен е поредната мегалитна структура завещана от прадедите на днешните японци, за която никой няма ни най-малка представа защо, как и кога е построена. Отново е един грамаден каменен блок с размери 6.45м х 5.7м х 5.45м. В днешно време се използва като олтар посветен на бог Шинто, но това е в днешно време и никой не знае каква е била истинската му цел в началото. Освен издяланата по-навътре част отстрани на камъка и издяланата като запушалка сякаш в предната част няма други видими дупки по самият камък, макар че според някои те се намират в горната част, където има дървета.

4

Колкото и да е странно и за двата мегалита никой няма никаква идея как и защо са се озовали на тези места, а докато районите около тях са изпълнени с други подобни огромни камъни загадката им ще остане пълна и в бъдеще. А за тези от вас, на които им стана интересно предлагам да си направим една виртуална разходка около Иши-но-ходен, за да успеем да се насладим на красотата на мястото около него.

Ако този материал Ви харесва, помогнете ни да го популяризираме чрез бутончетата за споделяне отдолу.

Благодарим Ви!

Visited 1 115 times, 1 visit(s) today

Leave a Comment

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *