рептил

Древни фигури намерени в Ирак говорят за изчезнала раса на Земята

Снимки на тези фигури често се появяват в публикации, свързани с раса на рептили и Тайното правителство. Но, малко се пише за истинските истории за намирането им.

Тези необичайни фигури са намерени на място, наречено Тел ал-Обейд (Tell al-‘Ubaid), което се намира на територията на съвременен Ирак.

Предполага се ,че са направени преди около 5 хиляди години преди Христа, през обейдския период на древна Месопотамия. Този период предхожда много по-развития етап на шумерската цивилизация.

цивилизация от рептили

Едно от най-висшите постижения на Обейдския периода било създаването на бежова керамика с черни шарки. Предимно, различни видове боядисани купи и чинии, които са открити в тези археологически слоеве.

Хората от Обейдския периода, все още не са изграждали крепости и мавзолеи. Те са живели в малки села с къщи. Занимавали се са със земеделие, ловяли са риба в морето и реките. Само няколко хилядолетия по-късно, тези села се развиват в градове, с правоъгълни монументални сгради, като в Ериду и Урук.

И тогава изведнъж се появяват тези необичайни фигури.

рептил

Повечето от тях са открити точно в Тел ал-Обейд. Въпреки, че по-късно са открили такива фигури в руините на Ериду и Урук, други големи шумерски градове. Колко от такива фигури съществуват, не се уточнява никъде. Но, съдейки по многобройните фотографии в интернет, около 8-10 броя.

Дали това не са само тези, които са се запазели в най-добро състояние и затова са попаднали на рафтовете на музеите. Колко от тях се съхраняват в складовите помещения, натрошени на парчета, никой не знае.

Първите фигури на Хората-гущери, както са наречени десетилетия по-късно, били открити при първите разкопки на хълма Обейд, през 1919 година. Това били мъжки и женски фигури – жена, която държи бебе в ръце и го кърми, мъж, държащ ръцете си на кръста или държащ пръчка в ръка, вероятно скиптър.

рептили

 

Все още не е известно кого представляват фигурите на хората-гущери. Предполага се, че са някакви божества, но фигурките с детето са объркващи. Те изглеждат много близки до ежедневието, сякаш изваяни „от природата“.

Никоя друга древна фигура на божество, открита на нашата планета (например в Египет), не изобразява женски божества, които кърмят бебета.

На главите на всички фигури се виждат подобия на тъмни шапки, а лицата им са издължени, с тесни бадемовидни очи, подобни на змии или гущери. Оттам идва и названието Хора-гущери.

Неизвестните автори умишлено са дали на главите на фигурките точно тази форма и това не може да се обясни с лоши познания на човешките пропорции. Хората се научили да правят цели човешки фигури с анатомични детайли преди 35 хиляди години.

извънземни рептили

Конспиративните теоретици са сигурни, че тези фигури са доказателство, че през онези векове, раса на рептили (Хора-гущери) е живяла на Земята сред хората и изобщо не са се криели.

извънземни гущери

По-късно се появяват подобни същества, като заемат важно място в индианската и някои други култури. Тогава, в Индия имало легенди за расата на змийските хора, които наричали с думата Нага.

Конспиративните теоретици смятат, че „шапките“ на главите на статуетките са гребените на гущерите. Според тяхната теория, за да имат глави с подобна форма и да имитират рептилите, древните хора модифицирали черепите си.

В шумерската митология съществува понятието „Ме“ или „Мес“, което обозначава Указ за създаване на социални институции, религиозни практики, технологии и култура на поведение. Просто казано, това е един вид набор от правила за това, което е важно и какво е необходимо.

Според същата митология, боговете давали тези правила на хората и тогава човечеството се превърнало в много напреднала цивилизация, каквато е била в древна Месопотамия.

Индийски Наги
Индийски Наги

Възможно е, тези богове наистина да са били същите Хора-гущери и те наистина да са помагали на хората да се развиват. Това означава ли, че те симпатизират на човечеството и изобщо не му желаят злото?

Индийски Наги

Нагите от Индия също са описвани с уважение и им е приписвана голяма мъдрост. В Индия все още се провеждат празници в почит на Нагите.

Хората-гущерите са намерили любопитно отражение и в китайската култура, която е една от най-древните и впечатляващи.

В китайската митология, прародителката на човешката раса Нюйва и брат й Фуси, известен още като неин съпругът, са изобразени като получовек-полузмия.

Източник:hiddentruth.site

Visited 997 times, 1 visit(s) today