golden river dog

Притежават ли животните дарованието да предсказват?

Ветеринарният лекар д-р Майкъл Фокс е чувал много истории за кучета, които от разстояние чувстват, че с господаря им нещо се е случило. Д-р Фокс счита, че животните имат контакт с “eмпатосферата” – област, в която съществуват физически мислите и чувствата . Животните могат да усетят събитията от разстояние или да намерят път към подходящите места (например, местоположението на стопанина си), дори ако те никога преди не са били там. Това е възможно благодарение на тяхната повишена емпатия, казва д-р Фокс.

Способностите на животните са “да действат по-точно, отколкото нашите способности, погребани под тежестта на знанието” – казва Майкъл Хевър, съавтор на “Духовната анатомия на емоциите”, който в “The Epoch Times” обясни теорията на д-р Фокс.
1. Животните изминават дълъг път, за да стигнат до приют

Д-р Фокс дава пример на своя уебсайт: “Две животни показаха неограничените възможности на емпатосферата в Нилгири в Южна Индия, където е приюта за животни” – пише той.

golden river dog

По някакъв начин са знаели, че приюта за животни – това е сигурно място, където те могат да получат помощ. Как иначе да се обясни поведението на две животни, които са изминали много километри разстояние да стигнат до мястото, където те никога не са били? Едно от тях беше куче, което накуцваше след като е било блъснато от кола. Бе със счупен гръбнак. То извървяло повече от километър и половина, за да стигне до приюта. Другото животно – биволица, която работниците от приюта са открили на сутринта чакаща на вратата. Състоянието й е диагностицирано и я лекуват бързо.

2. Кучетата чувстват смъртта на стопанина си

В интервю през 2012 г. пред AnimalWiseRadio той привел типичен пример: старецът умира в една болница, а кучето му вкъщи започва да вие от 10.00 ч. Телефонът звъни в 11:00 ч с новината, че човекът е починал. Кучето по всяка вероятност е имало предчувствие за смъртта му.

“Когато сте събрали достатъчно реални случаи, можете да съставите статистиката и статистиката е, че много кучета имат тази връзка с eмпатосферата” – казва д-р Фокс.

3. Слоновете скърбят за защитник на животните

Радиоводещият Майк Фрай разказа история, съобщена от много медии. Лорънс Антъни създал частен резерват за слонове в Африка. Два дни след като той е починал на възраст от 61, в дома му дошло стадо слонове, те изминали повече от 12 мили. Преди това, в близост до дома му повече от година не са наблюдавани никакви слонове. Те останали там за две нощи.

слон

“Те го оплакваха – каза Фрай. – Те знаеха, че той е мъртъв “. Вдовицата на Антъни беше трогната от това събитие. Тя го прие като последна почит към съпруга си от животните, на които е помогнал.

4. Странни произшествия след смъртта на домашен любимец

В своята книга “Духовната анатомия на емоциите” Хевър разказа историята на наскоро починалата своя котка.

Котката на име Далтън Велики както каза господарят му Хевър, е бил ударен от кола, и човекът, който го намерил не може да го съобщи на собственика, тъй като до тогава котаракът е загубил нашийника си.

Няколко дни след като Хевър разбрал какво се е случило с неговия котарак, 2-годишната му дъщеря Гейбриъл попитала: “Къде е Далтън?”.

Когато той започнал да обяснява, се чул отчетливо почукване на вратата . “Най-странното е, че почукването идваше от една позиция, по-ниска от обичайната дори за хора с много нисък ръст – казва Хевър. – Жена ми отвори вратата, но нямаше никой там. Нито дете, нито възрастен или тийнейджър, нито животно. Ние помислихме, че може да е птица, но след това отхвърлихме идеята, защото това не беше като звука на удар с клюна . Във всеки случай, никаква птица не е чукала на вратата ни. С мен и жена ми Бони не се е случвало подобно нещо “.

5. Животните могат да правят прогнози

Октоподът Паул от “Център на морския живот” в Оберхаузен придоби популярност през 2010 г. с “прогнози” за победителя от мача за Световната купа. На Паул предлагаха две хранилки с храна, всяка от които е украсена със знамето на отбора.

 

октопод

Естествено, октоподът просто трябваше да избира между две опции за осем мача, написа в своя блог статия Wall Street Journal. Точността на прогнозите е невероятна, но няма нищо невероятно.

папагал

Предсказващи с папагали – това е широко разпространено явление в областта на Сингапур с името “Малката Индия”. На снимката предсказателят M. Mунияпан е с неговия папагал Мани. Мани прогнозира резултатите от World Cup 2010.

Папагалчето Мани от Сингапур също стана известен за прогнозиране по време на Световното първенство по футбол 2010 г. Той правилно избра победителя от четвъртфиналните мачове, но сгреши при прогнозирането на победителя, посочвайки Холандия, вместо Испания. В някои традиционни азиатски гадания е разпространено използването на папагали.

Навсякъде по света, много животни са придобили популярност като предсказатели, включително таралежът Леон, морското свинче Джими, както и Хари – австралийски крокодил.

 

инфо:ТУК

Visited 108 times, 1 visit(s) today