Животните, които убиват най-много хора

Оказва се, че някои от онези странни фобии, които хората имат, всъщност не са толкова откачени. Еквинофобията (страх от коне) вероятно е спасила поне няколко човешки живота. Вярно, погледнато по-мащабно, конете са най-малкият проблем, особено сравнени с първите три в този списък.

19. Леопардите

Макар да няма официална статистика за нападенията на леопарди, в Индия те са доста чести. Понякога за една година тези котки убиват по 15 човека.

Леопардите

18. Конете

Жалко е да видим тези прекрасни животни тук, още повече понеже те не убиват нарочно. Поради навика на някои хора да ги яздят обаче, особено в родеота, десетки души биват убити от тях всяка година.

Конете

17. Кравите

Как точно кравите убиват хора? Много лесно – с един здрав ритник в главата. Обикновено те са доста спокойни животни, но всяка година убиват повече от 20 души само в САЩ.

Кравите

16. Мравките

По света има много видове мравки и всички те общо убиват повече от 30 човека годишно. Огнените мравки могат да са доста смъртоносни понякога.

Мравките

15. Пчелите

Повече от 50 души загиват годишно след ужилване от пчела. Вярно, това обикновено са алергични към отровата им хора, но все пак не са малко.

Пчелите

14. Африканските лъвове

Според последните данни лъвовете убиват около 70 човека годишно. Не, че им изглеждаме толкова вкусни, просто са царете на джунглата и могат да си правят каквото поискат.

Африканските лъвове

13. Медузите

Познайте какво! Във водата трябва да се пазите не от акули, а от медузи. Едно ужилване може да се окаже смъртоносно и медузите убиват 15 пъти повече хора отколкото акулите.

Медузите

12. Тигрите

Лъвът може да е царят на джунглата, но тигърът е царят на убиването. Годишно убиват около 100 човека, като можем да се обзаложим, че в повечето случаи хората ги провокират.

Тигрите

11. Елените

Не, елените не пробождат хора с рогата си (макар да могат). Около 120 човека загиват всяка година при автомобилни катастрофи, причинени от елени.

Елените

10. Домашните кучета

Кучетата са страхотни, но трябва да признаем: когато имат лоши стопани, могат да нападат и убиват. Близо 190 души годишно изпитват тази реалност.

Домашните кучета

Visited 236 times, 1 visit(s) today

Leave a Comment

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *