Още 5 от най-необяснимите случки

Защо странното и необяснимото будят толкова много любопитството ни? Карат ни да се чудим и вълнуват въображението ни. За щастие, историята е белязана от странни, нелогични събития, които да ни вдъхновяват за всякакви теории.

1. Ледената жена

Природата е способна на много неща, но е съвсем друго, когато човекът премине границата на нормалното. В Ленгби, Минесота била мразовита сутрин, когато един мъж се натъкнал на своята съседка, 19-годишната Джийн Хилиард, лежаща в снега. Цялото й тяло се било вкочанило от ниските температури през нощта.

Явно Джийн се опитвала да стигне до съседа си за помощ, след като колата й излязла от пътя. Когато тялото й било открито, тя веднага била откарана в местната болница, където състоянието й озадачило лекарите. Според една от сестрите Джийн била „толкова студена, че сякаш си отворил фризера“, а „лицето й бяло като платно, с бледо, мъртво изражение“. Джийн била и сериозно премръзнала, а никой от крайниците й не можел бъде сгънат или помръднат.

Още 5 от най-необяснимите случки

Лекарите направили всички възможно, но шансовете за Джийн били нулеви. Дори тя да дойдела обратно в съзнание, щяла да страда от сериозни мозъчни увреждания, а заради измръзването и двата й крака щели да бъдат ампутирани.

Семейството й се събрало и започнало да се моли, надявайки се на чудо. 2 часа по-късно Джин изпаднала в гърч и дошла в съзнание. Била напълно здрава, умствено и физически, макар и малко объркана. Дори краката й постепенно се оправили. 49 дни по-късно я изписали от болницата с леки белези и един ампутиран пръст.

2. Железният стълб в Делхи

Желязото се използва за всичко и навсякъде, но за съжаление не може да избяга от съдбата си и рано или късно се превръща в ръжда – с изключение на този феноменален стълб. Той е висок 7 метра и тежи повече от 6 тона, но най-забележителното е, че успява да избегне корозията вече 1600 години. Но как може нещо изработено от 98% желязо да издържи толкова дълго?

Днес учените са намерили отговора на този въпрос, но как древните хора са го научили преди толкова години все още никой не може да обясни.

Железният стълб в Делхи

3. Изчезналото езеро

През май 2007г, едно езеро в Патагония, Чили буквално изчезнало, оставяйки след себе си дълбока 30м яма, айсберги и суха почва. За последно геолозите видели езерото през май същата година и не забелязали нищо странно в него. Нещо обаче явно се случило, защото езерото не само изчезнало, но и реката, която го захранвала се била превърнала в малко поточе.

Според най-популярната теория, езерото вероятно е изчезнало в следствие на земетресение, макар такова да не е било засечено в региона. Междувременно, НЛО ентусиастите твърдят, че космически кораб е източил езерото.

Изчезналото езеро

4. Животни в камък

Има документирани случаи на жаби и други малки животни откривани затворени в твърд камък – живи. Понякога пък дървосекачи откриват множество жаби във вътрешността на отрязано дърво. Още по-странното е, че хората са откривали животни не само в естествени формации като камъни и дървета, но и в създадени от човека.

През 1976г строители от Тексас разбили бетон, който били излели преди година. За тяхно изумление, в бетона открили жива зелена костенурка. Как е успяла да оживее толкова време никой не знае.

Животни в камък

5. Дони Декър

Получил прякора Момчето Дъжд през 1983г, Дони Декър бил на гости у приятел, когато изведнъж изпаднал в нещо като транс. Моменти по-късно, от тавана започнала да капе вода и мъгла изпълнила стаята. Приятелите му веднага извикали хазяина, които бил стъписан от видяното.

Известно време по-късно Дони бил в ресторант със свои познати, когато над главите им завалял дъжд. Собственикът на ресторанта веднага ги изгонил. След няколко години Дони попаднал в затвора заради дребна кражба и причинил истински хаос, когато в килията му завалял дъжд. След като ядосани съкилийници се оплакали, той обяснил, че можел да прави дъжб когато поиска и дори го демонстрирал на надзорника.

Дони Декър

След като бил пуснат от затвора, Дони започнал работа в ресторант. Не е известно къде се намира в момента, нито каква е била причината за мистериозния дъжд. Колкото и налудничаво да звучи историята му, тя всъщност е подкрепена от десетина души, включително улегнали и уважавани полицаи, които се кълнат в истинността й.

Visited 677 times, 1 visit(s) today

Leave a Comment

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *