Животът след смъртта трае точно 3 минути

човешка душа

Според британски учени животът след смъртта траел точно 3 минути. Това е продължителността, в която съзнанието ни е живо, дори и тялото ни да не изпълнява никакви функции.

Екипът от университета в Саутхемптън е стигнал до това заключение, след като е провел обширно изследване в 15 болници във Великобритания, САЩ и Австрия.

Проучването е обхванало 2060 пациенти. Установено е, че човек остава буден до 3 минути след настъпването на клиничната смърт. На това състояние експертите казват живот след смъртта.

Около 40 % от пациентите, преживяли спиране на сърцето, свидетелстват, че осъзнавали какво се случва дори във времето, когато сърцето им било спряло да работи и преди сърдечният им ритъм да бъде възстановен.

Друг Свят

„Нашето проучване показва, че пациентите в подобни състояния възприемат истински събития, когато сърцето им спре да бие” – заявява ръководителят на изследването доктор Сам Парния.

Лекарският екип отбелязва, че резултатите от проучването доста са ги изненадали, тъй като до момента фактите им са показвали, че съзнанието спира да функционира около 20-30 секунди след спирането на сърцето, като човек се връща от отвъдното едва след като сърдечната му дейност се възобнови.

Анастезиологът Стюарт Хамероф също разкрива подробности за теорията, според която всеки човек има душа, която остава жива дори след като сърцето му спре да бие.

Мъж в Тунел

Според него, когато сърцето спре да бие, информацията, която се съхранява в мозъка, не умира, а продължава да тече във Вселената.

Това обяснява факта, че хората, преживели клинична смърт, често говорят за бяла светлина или тунел, който те твърдят, че са виждали.

„Когато сърцето спира да бие и кръвта спира да тече през съдовете, микротръбичките губят своето квантово състояние. Въпреки това квантовата информация, която се намира в тях, не се разрушава.“ – твърди анастезиологът пред Radar Online.

Неговото проучване показва, че човешката душа е нещо много по-фундаментално, отколкото купчина струпани неврони.

Ако ви хареса побликацията подкрепете ни като я споделите с  бутончетата  отдолу.

Благодарим Ви!

 

Visited 1 242 times, 1 visit(s) today

Leave a Comment

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *