вход към центъра на земята

Забранената земя на Агарта: и митичната вътрешна земя

Според Джанини Палмър, вицеадмирал Бърд обявява на февруари 1947 г., малко преди да се впусне в 2750 километрово пътуване през Северния полюс,  „Обичам да виждам земята отвъд полюса. Тази област отвъд полюса е центърът на Великата Енигма. “

Според някои се смята, че по време на полета на вицеадмирал Бърд над Северния полюс, който се е състоял през 1947 г., той казва по радиото, че отдолу няма сняг, а има огромни площи земя с планини, гори и растителност, огромни езера и реки с животни които приличаха на мамути.

Преди смъртта си разказва, че съществува страна отвъд полюса, която е „омагьосан континент, постоянна загадка на Земята“. Според други теории тази земя е била легендарният град на дъгата, дом на приказна изгубена цивилизация.

Възможността земята да е куха и да има достъп до нея през Северния и Южния полюс и в нея да процъфтяват тайни цивилизации е подтикнала въображението на хората през вековете. Доказателство за това намираме в историята на безброй древни цивилизации. Вавилонският герой Гилгамеш посещава своя прародител Утнапиштим в недрата на земята; в гръцката митология Орфей се опитва да спаси Евридика от подземния ад; има ироглифи които разказват че египетските фараони са  комуникирали с подземния свят, до който можело да се стигне чрез тайни тунели, скрити в пирамидите; и будистите вярвали (и все още вярват), че милиони хора живеят в Агарта, подземен рай, управляван от царя на света.

Агарта

Идеята, че Забраненото царство на „Агарта” всъщност съществува, не само се твърди, че е подкрепена от адмирал Бърд, но и от други изследователи по света. Смята се, че карта, направена от картографа Хайнрих К. Беран, показва вход към вътрешната Земя, царството на Агарта. На тази карта антарктическият континент може да се наблюдава без дебелия му слой лед. Но най-интригуващият детайл е наличието на подводни проходи, обхващащи целия континент и сякаш се сближават на точното място, което е определено като отвор към Кухата Земя или Вътрешната Земя. Леонард Ойлер, математически гений от осемнадесети век, заключава, че Земята е куха, съдържаща централно слънце и е обитавана.

Някои говорят и за операция Highjump и пътуванията на адмирал Бърд, където са били забелязвани изключително напреднали дирижабли, които летят наоколо и изследват нови територии. Не много отдавна открихме карта на третия райх, в която има няколко изобразени тайни пасажа, използвани от немските подводници за достъп до мистериозни подземни региони, както и пълна карта на двете полукълба и мистериозното царство Агарта.

вход към центъра на земята

 

В писмо, за което се предполага, че е написано от Карл Унгер, един от членовете на екипажа на немски Uboat, се казва, че те са достигнали вътрешността на Земята и че не обмислят връщането. Всички тези истории изглежда са подкрепени от многобройни открития и наскоро учените откриха  голям океан от вода в мантията на Земята и посочват, че това е голям воден „резервоар“, който може да запълни океаните на Земята три пъти . Това невероятно откритие предполага, че повърхностните води на планетата са дошли от Земята, като част от „пълен воден цикъл на планетата“, вместо доминиращата теория, предполагаща, че водата е пристигнала на Земята от ледени комети, преминали от планетата милиони години преди.

Нацистите също се интересували изключително от Вътрешната Земя и митовете, свързани с нея. Смятали са, че Антарктида е входът към загубената арийска родина Туле. Въпреки че Антарктида е свързана със загубения континент Атлантида, връзката с Туле е по-малко очевидна. Thule (известен също като Thula, Thyle, Thila, Tila, Tyle или Tylen) е споменат за първи път от гръцкия изследовател Питей след пътуванията му между 330 г. пр. Н. Е. И 320 г. пр. Н. Е. Но през 150 г. сл. Н. Е.  Гръцкият писател Антоний Диоген пише „Чудесата отвъд Туле“. В далечното минало се смятало, че Туле е било отдалечено място, разположено отвъд „границите на познатия свят“.

Интересното е, че през 2001 г. Националната агенция за геопространствено разузнаване на САЩ и Службата за аерогеофизични изследвания откриха съществуването на магнитна аномалия, за която се смята, че е на източния бряг на езерото Восток в Антарктида, като се смята, че аномалията е в съответствие с човешка направена конструкция.

 

 

Visited 335 times, 1 visit(s) today

Leave a Comment

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *