„Ванга, Странджа и събитието от 1981 година“ Втора част

[ad_1]

Към първа част.

„Ще бъдем свидетели на изумителни археологически открития, които коренно ще променят познанията ни за света от древни времена.“ – Баба Ванга

Настъпи моментът, в който ще Ви запозная с пълните подробности около събитието в Странджа от 1981 година и неговата цикличност и древна същност. В този мой анализ на събитието се преплитат астрономически, географски, топографски и изследователски елементи и искам да Ви помоля да проследите цялото изложение по долу, за да обхванете цялото обаяние на този уникален древен монумент, който се намира на територията на нашата страна България.

ИЗТОЧНИЦИ НА ИЗСЛЕДВАНЕТО

Единствените стойностни източници с информация за цялата случка се съдържат на три места – ще си позволя няколко цитата от тях.
Първият източник е супер интересната книга „Ванга – Истината“ на г-жа Красимира Стоянова на издателство АБГ ( Стоянова, Красимира. Истината. Издателство АБГ ). Ще нарека този източник за по – кратко „Ванга-Истината“.
Вторият източник е от г-н Христо Мутафчиев / мир на душата му! /, участник в събитието – неговата загадъчна книга „Homo Sapiens за произхода на Homo Sapiens.“ ( Мутафчиев, Христо. HOMO SAPIENS за произхода на HOMO SAPIENS. Гуторанов 1995 ). Ще нарека този източник за по – кратко „Homo Sapiens“.
Третото описание е последното интервю на г-н Христо Мутафчиев, взето от г-жа Анна Зографова и публикувано в нейния страхотен блог с интригуващото заглавие – „НЕПУБЛИКУВАНАТА ИЗПОВЕД НА БЪЛГАРСКИЯ ШЛИМАН – ЕКСДИПЛОМАТА ОТ ДЕЛХИ И ЛОНДОН КРЪСТЮ МУТАФЧИЕВ“ – http://souroujon.blog.bg/technology/2011/02/18/nepublikuvana-izpoved-za-grobnicata-na-bastet-na-bylgarskiia.689039 . Ще нарека този източник за по – кратко „Интервюто“.

Готови ли сте да започваме? Молбата ми е да проследите всички факти внимателно,  в проучването са преплетени много факти от различно естество, които обуславят интригуващия завършек! Забравете за всички предразсъдъци и натрапени знания около случая, подгответе се за нещо различно от традиционния анализ – всички данни, които ще се преплетат след малко са абсолютно точни от научна гледна точка, информация има в целия безбрежен свят на мрежата, навсякъде ще можете да кликнете към надежден линк със информация, всички изображения визуализират реалността!
„Ванга-Истината“: „ А другият му отговори: Не се страхувай, не виждаш ли, че те са слепи. „

МЯСТОТО НА СЪБИТИЕТО – СКАЛАТА В СТРАНДЖА

Мястото е описано и определено като малко дере с гладка отвесна скала, намираща се в единия му край, разположено в местността Седлото до гр. Малко Търново, северно от връх Голямо Градище /снимка: ilievvli.snimka.bg/

„Интервюто“:   „- Има два пътя, долу река, високи дървета, камък. Врата към галерия, връх срещу изток, през май, когато изгрее Луната там дава сянка – на стряха. Когато грее Слънце – там пак е сянка!
През деня там е най-тъмно. Ай дере е долу, това е високо на баир…“

„Homo Sapiens“: „От север, запад и юг самото място е заобиколено с широколистна гора. От изток е огрявано от слънцето. Веднага след мекия горски път теренът рязко се спуска надолу. „

„Ванга-Истината“: „Толкова подробно ни го беше описала Ванга, че беше невъзможно да допуснем, че сме се заблудили.“

Главната особеност на това място е, че е във вид на дъга от отвесни скали и през нощта – или по – точно – при пълно скриване на Слънцето и пълен мрак тук настъпва истинска непрогледна тъмнина, изостряйки в пълна степен сетивата ни, особено зрението. Намира сe в седловина между два планински върха / седловина – късо понижение на планинско било, ограничено между два съседни върха. Терминът произлиза от специфичната форма на повърхността, наподобяваща на седло за конна езда с изпъкнала предна и задна част. Източник: Уикипедия /

ЛУНАТА ПРЕЗ МАЙ 1981 ГОДИНА

13

Ето това е много любопитна част от историята, защото НИКОЙ не е описал или по – скоро – не се е досетил  как е изглеждала Луната в момента на събитието. Обикновено този вид на Луната се наблюдава около пролетното и есенното равноденствие, или относно нашето проучване това са месеците март, април и май. Може да се наблюдава само за няколко дни след Новолуние, когато Луната нараства – понеже Луната и Слънцето залязват на приблизително едно и също място на запад. Около равноденствията ъгълът на Луната над хоризонта е най – голям / залязва перпендикулярно надолу /, следователно след скриването на Слънцето, то продължава да огрява Луната в нейната долна част и докато тя също залезе, изглежда по този начин. Това е така известната  Wet moon ( Cheshire moon ) – Wet moon . Терминът идва от сравнението с усмивката на Чеширския котарак от „Алиса в страната на чудесата“ на Луис Карол / е ха, отново са замесени котки 🙂 ?!? /.

14А защо няма данни? Защото когато си на мястото на наблюдение или нямаш видимост към Луната поради положението й на хоризонта, или времето е лошо, облачно е, небето е покрито с гъсти облаци и Луната не се вижда.

„Ванга-Истината“: „Около три часа, преди да се стъмни отново заваля проливен дъжд и отново се намокрихме до кости. Небето остана прихлупено и облачно. …… скоро установихме, че облаците постепенно се разчистват, и след около половин час видяхме първата звезда. Тогава един лунен лъч, дори не разбрахме как се появи, повтори светлинната игра на слънчевия лъч от сутринта.“
/ Описанието на Луната в този източник е абсолютно точно за деня 5 май 1981 година. /

Новолунието в месец април 1981 година е било на 4 април в 23:21 часа наше време, а новолунието в месец май 1981 година е било на 4 май в 07:21 часа наше време.

Интересно съвпадение – и през април, и през май 1981 година е на 4-та дата !

Забележете и описанието на събитието в другия източник. Моето лично мнение е, че е направен опит да се наблюдава събитието по време на предходното новолуние.

„Homo Sapiens“: „Разрешение получихме на 3 април 1981 година. На 4 април с.г. екип от петима души се отправихме към Малко Търново. Пристигнахме там късно следобед. Времето се влоши. Когато се изкачихме на Градището, заваля проливен дъжд. Бяхме си поставили за задача да проследим изгряването на Луната”

„Homo Sapiens“: „Времето продължи да бъде неблагоприятно до 10 април с.г.“

„Homo Sapiens“: „Късно вечерта на 10 срещу 11 април тъмните дъждовни облаци бяха буквално разкъсани от силен вятър, появил се от високо“ / Описанието на Луната в този източник е абсолютно точно за деня 11 април 1981 година. /

ЛУНАТА И СЛЪНЦЕТО – ВРЪЗКАТА С ЦИКЪЛА САРОС

Баба Ванга приковава нашия поглед към този вече познат ни от първата част Цикъл Сарос 145, който съдържа редуващи се пълни слънчеви затъмнения, защото чрез подробностите около събитието ние ще успеем да разплетем загадката в точно определен момент, когато е вече възможно да се сглоби целия пъзел.

Един цикъл Сарос обхваща събирането три отделни модела на движение на Луната – синодичния месец, драконовия месец и аномалистичния месец. С разлика от едва два часа, 223 синодични месеца, 242 драконови месеца и 239 аномалистични месеца се събират в една и съща точка от времето и именно това е ТОЧКАТА на ПОВТОРЕНИЕТО на всяко от слънчевите затъмнения.

Имено тази цикличност ни насочва точно към това обяснение с точно тези факти и подробности – иначе не бихме се досетили за пълната същност на нещата – Баба Ванга е трябвало да ни насочи през цялата плетеница от данни към точно определени моменти, когато е възможно наблюдение, и понеже Слънчевата система работи като перфектен часовников механизъм, цикълът Сарос е чудно добър за целта.

/ За по – пълна информация относно цикъла Сарос погледнете в сайта на НАСА – https://eclipse.gsfc.nasa.gov/SEsaros/SEsaros145.html

КАКЪВ Е МЕХАНИЗМЪТ НА СЪБИТИЕТО?

„Интервюто“: „- Ориентира е по слънцето и Луната. В май месец ПО МЕСЕЧИНА са турени…!“

Събитието се случва точно ден или два след Новолуние през март, април или май / след пролетното равноденствие /. В този момент Луната е видима за определен момент след пълното скриване на Слънцето. В момента съществуват уеб инструменти / аз използвам http://www.mooncalc.org и http://www.suncalc.org /, с които абсолютно точно може да се визуализира движението на Луната и Слънцето в точно определен ден в точно определена година на всяка точка на Земята.
Първо Луната се появява на небето, после Слънцето залязва и след настъпването на пълен мрак Луната продължава супер ярко да свети само с долната си част, отразявайки лъчите на скрилото се зад хоризонта Слънце.

16

Позицията на Луната спрямо място или наблюдател се измерва чрез два ъгъла – азимут и ъгъл над хоризонта, като в нашия случай събитието се е случило, когато Луната се движи по маршрут по хоризонта между азимут 279о с ъгъл 15о и е на хоризонта в азимут 293о и ъгъл 0о / залез /.

Луната залязва ТОЧНО ПО ТОЗИ НАЧИН в момента на събитието и то се случва МЕЖДУ ПОСОЧЕНИТЕ ВДЯСНО стойности – 286о  и 289о!
А залязвайки – ДАЛИ Е ВЪЗМОЖНО Луната да се СКРИВА ЗАД хълм или възвишение, което се намира точно в посоката на лунния залез?

15

И този хълм да изглежда примерно като тази картинка горе или да има подобен профил някъде по високата си част? / източник: Don Smith Photography /

Нека да погледнем мястото на събитието чрез топографски поглед.

18

А дали има възвишение в посоката на лунен залез, ЗАД което би могла да СЕ СКРИЕ Луната?

122СУПЕР, браво! Наистина в тази посока ИМА възвишение! ТОЧНО в посоката на лунния залез!

/ източници на картите: http://web.uni-plovdiv.bg/vedrin/details/K-35-079-2.html и http://gis.office.strandja.bg/strandja/ /

Основни изисквания, които трябва да са ЕДНОВРЕМЕННО налице:

  • Светещата форма на Луната да има такъв вид
  • Слънцето да се е скрило и да е настъпил непрогледен мрак
  • Луната да е ТОЧНО между два определени азимута
  • Луната да залязва под ТОЧНО определен ъгъл
  • Геометрията между Слънцето, Луната и Земята е специфична според цикъла Сарос
  • Наблюдателят се намира на позиция пред скалата в малкото дере в местността Седлото – нашата гробница на Бастет.

Огромно значение има спецификата на релефа. Баба Ванга е казала, че всичко е било поставено и калибрирано по месечина в някакъв момент в миналото от интелигенти създания. На следващата картинка е обяснението ми по същността на механизма на действие:

123

УНИКАЛНО, нали?

Всъщност това явление има супер много изисквания да се случи и не е било възможно да се обясни с обикновени думи, тъй като Баба Ванга не е имала набор от термини и ни е насочила по уникален начин към това. Всъщност, твърдението че хората са слепи олицетворява момента, че ние НЕ гледаме по подходящ начин на явленията и смятаме САМО нашия поглед за верен, което е много ограничаващо –дори когато наблюдател стои на това място, той пак НЯМА как да разбере същността на събитието, защото той ВИЖДА САМО ефекта от този механизъм, а НЕ САМИЯ механизъм.

И сега стигаме до супер завършека на цялата история – РАЗКОВНИЧЕТО е ИМАНЯРСКАТА КАРТА, касаеща събитието, която г-н Мутафчиев е пресъздал по памет и вградил в т.нар. от него „Ребус“ и е публикувал в източника „Homo Sapiens“ ( Мутафчиев, Христо. HOMO SAPIENS за произхода на HOMO SAPIENS. Гуторанов 1995 ).

124

И как сега се случва всичко?
Спомняте ли си как изглеждаше Луната и как залязваше?

Представете си как залязва ЗАД ПОСОЧЕНИЯ ПРОФИЛ на ТОВА ВЪЗВИШЕНИЕ – ТАКА СЕ ПОСТИГА ПЕРФЕКТНИЯ ФОКУС – ЗА ТОЗИ ИНТЕРВАЛ ОТ ЗАЛЕЗА ЛУНАТА ОСИГУРЯВА ЧРЕЗ ТОЗИ ПРОЦЕП В РЕЛЕФА НЕПРЕКЪСНАТО ИЗЛЪЧВАНЕ В ЕДНА ТОЧКА !

145

Това е загадката и нейното обяснение! Прекрасен пример за уникалните древни паметници, открити и неоткрити по нашите земи. Благодарение на прекрасното и подробно описание на г-жа Красимира Стоянова, успяхме да видим този древен феномен и да го регистрираме под друг, неочакван за всички, ъгъл, а г-н Христо Мутафчиев ни е завещал загубената скица, която слага завършека на историята.
Искрено благодаря и на двамата автори и свидетели на събитието!

Същността на наблюдаваното явление – ПРОЖЕКЦИЯ ЧРЕЗ СВЕТЛИНА се крие в този хълм или възвишение, който се намира в посоката на залез на Луната при условията, посочени преди малко!
Има вариант на това възвишение, точно в този профил, зад който залязва Луната да има каменен калейдоскоп, през който да преминава светлината и да се фокусира върху нашия главен герой – скалата от гробницата на Бастет и да ПРОЖЕКТИРА изображението, което е наблюдавано!
Друг възможен вариант е концентрираната светлина, падайки върху скалата за наблюдение да активира оптично явление, което трябва да се проучи.

Това е, приятели!

Трябва си много сериозно проучване от този ъгъл на нещата, просто защото ….ВСИЧКО СЕ НАВЪРЗВА ПРЕКРАСНО! А аз съм убеден, че никой не е проучвал отсрещния хълм, понеже всички са търсили гробница или съкровище на мястото на нашето наблюдение!

Аз не съм астроном или топограф, а ентусиаст спрямо неизвестното – подхождайки логично, достигнах до този неочакван извод относно разглежданото събитие – моля всеки, който има негативни или положителни насоки да ги сподели. Ще съм много благодарен!

Вярвам, че Баба Ванга, Леля Слава Севрюкова, Преподобна Стойна и много други пророци са се родили ТУК, точно в България именно защото тук е РАЗКОВНИЧЕТО на уникалната СВЕТОВНА древна история. Те винаги са ни помагали и насочвали по един по – верен и по – стойностен път и са вярвали, че българите са уникални създания.

Доказателството за съществуването на свръх напреднали интелигентни създания в древността ще пренапише цялата СВЕТОВНА ИСТОРИЯ – повярвайте ми, категоричното доказване на съществуването на такъв каменен монумент, свързващ положението на Земята, Слънцето и Луната и възпроизвеждащ оптичен светлинен феномен чрез лунна светлина ще е най – уникалното и ДЪЛБОКО СКРИТО ПРЕД ОЧИТЕ НИ събитие на нашето съвремие!

Сега единствено остава да го регистрираме в наши дни – по всички мои анализи то трябва да се случи сега около новолунията през АПРИЛ и МАЙ 2017 година, като идентична геометрия на разположение ще има чак 2035 година.

И последно – Вие как мислите – ако всичко е физика, астрономия, топография и светлина – ДАЛИ НЕ МОЖЕМ ДА СИМУЛИРАМЕ ТОЗИ МЕХАНИЗЪМ И ТОЙ ДА БЪДЕ АКТИВЕН КОГАТО НИЕ ПОИСКАМЕ?

Изисква се само ЖЕЛАНИЕ и ЕНТУСИАЗЪМ!

С уважение:
Владислав Лозанов 2017
https://vladislav-lozanov.blogspot.bg/

КЪМ ПЪРВА ЧАСТ[ad_2]

Source link

Visited 33 times, 1 visit(s) today

Leave a Comment

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *