От НАСА отричат съществуването на марсианските баниански дървета

[ad_1]

От НАСА отричат съществуването на марсианските баниански дървета …

Вече две десетилетия, устройствата на НАСА изпращат на Земята не само стандартни изображения на марсианската повърхност, но и снимки с аномални обекти (HiddenTruth.site).

Включително на странни обекти, които са изключително подобни на храсти или дървета с буйни корони. Засега никой не може да каже със сигурност какво е това …, въпреки, че от НАСА имат „официална“ версия …

През 2001 г., когато вижда първата необичайна снимка на „марсианските дървета“, известният писател на научна фантастика Артър Кларк (Arthur Clarke), казва:

„Сега съм убеден, че Марс е дом на раса от луди градинари. Според мен, това е много добро доказателство, че на Марс има живот.

Там, където има растения, най-вероятно ще има насекоми и животни, а може би дори интелигентен живот.“

Артър Кларк мечтае за Космоса от много малък и това „хоби“ продължава през целия му живот. Най-известните от космическите му истории са „Пазителят“ (The Giver), по която Стенли Кубрик (Stanley Kubrick) режисира филма „Космическа одисея 2001“, и романа „Краят на детството“.

Кларк наистина вярва, че в дълбините на Космоса има все още непознати за нас интелигентни цивилизации.

Самата снимка, която Артър Кларк коментира, е направена от космическата мисия на НАСА – Марс Глобъл Сървейър (Mars Global Surveyor), стартирана през ноември 1996 г. От 1999 г., това устройство започва да изпраща изображения на марсианската повърхност с висока разделителна способност.

Сред тези снимки има много необичайни кадри, които е невъзможно да се определят.

Например, снимки на странни обекти, които от изгледа отгоре приличат на дървета с широки буйни корони. Те стават известни като „марсианските баниански дървета“ и все още пораждат активна полемика.

Някои мислят, че това всъщност е „колония“ от кристали или минерали. Други смятат, че това са колонии от примитивни живи организми, вероятно лишеи. Трети пък са сигурни, че „марсианските баниански дървета“ са замръзнала лава на повърхността.

Що се отнася до официалното изявление на НАСА относно тези изображения, то е изразено от Кенди Хансен, с участие в разработването на програмата Марс Риконъсънс Орбитър (Mars Reconnaissance Orbiter):

„Към днешна дата няма убедителни доказателства за какъвто и да е биологичен вид на Марс, минал или настоящ, растителен или друг. През марсианската пролет слънцето загрява леда, което го кара да сублимира директно в пара и полученият газ измества околните прах и пясъчни частици.

Това, което се случва, е, че тъмният пясък се плъзга по ярко замръзналата част на дюната.“

Четете още: Повишава се концентрацията на кислород на Марс

През следващите години обаче, от Марс продължават да идват снимки с обекти, които са напълно различни от скалистите пейзажи, но подобни на дървета или храсти.

През 2016 г., се появяват снимки на странни черни „храсти“, растящи сред празни марсиански пясъчни дюни. Според НАСА, тези обекти не са нищо повече от следи от тъмен пясък, които само заради перспективата си приличат на растения.

Но, има и други изображения, на които е ясно видимо, че тази „перспектива“ има сянка, падаща на повърхността.

Тоест, тези „дървета“ наистина са нещо изправено, а не „отпечатък в пясъка“ …

[ad_2]

Source link

Visited 9 times, 1 visit(s) today

Leave a Comment

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *