Свещената долина

Недалеч от Мачу Пикчу в Перу има едно място, което за мнозина е не по – малко пленително отколкото самия изгубен град на инките.

Добре дошли на разходка из Перу, някъде там в далечните и непознати за нас Анди. Добре дошли на едно място, което по своята красота е почти ненадминато от никое друго и където определено има твърде много неща от които човек може да се почувства малък и дребен на фона им.

Предполагам, че всеки от вас е виждал снимки на Мачу Пикчу. Сигурно снимките, които виждате до момента ви приличат точно на този град и има защо, все пак това място е изградено от същата цивилизация построила и свещения град. Намира се само на 16 километра от Кузко, древната столица на инките.

Всъщност вярва ви се или не някои от камъните на снимката по – горе тежат по над 125 тона и са направени в характерния стил на инките при който всеки един камък е така издялан, че другия да му пасва перфектно. Според много хора именно това е магията на техните архитектурни творения, че за разлика от Европа, там традицийте в строителството са напълно различни.

Само на 12 километра северозападно от Кузко се намира Сацсайхуаман, който може да ни изуми със своите постройки, някои от които вече видяхте, а други тепърва ще видите на по – долните снимки. Смята се че това място е било военно укрепление и преден пост преди столицата Кузко.

Това на по – горната снимка са основите от някога със сигурност огромна охранителна кула, която както се вижда е построена във формата на идеален кръг. Със сигурност е било едно страховито укрепление и със сигурност е била сграда, която дори и днес би могла да събуди страхопочитание у много хора.

Ето и още една снимка, на която си струва да се обърне сериозно внимание, защото колкото и невъзможно да звучи тези камъни са високи над 3 метра всеки и всичко това добива още по – сериозни очертания като се замислим, че инките не са познавали колелото, когато са строили тези укрепления.

А това според вас какво е? Дали е било някое свещено място или просто нещо съвсем различно?

info:http://neshtoto.com/

Ако тази статия Ви харесва, помогнете ни да я популяризираме чрез бутончетата за споделяне отдолу.

 Благодарим Ви! 

Visited 231 times, 1 visit(s) today

Leave a Comment

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *