Странни медицински синдроми

Синдрома на Ходещия мъртвец, познато още като Илюзията на Котард. Това е психическо заболяване, при което пациентите вярват, че са умрели, че се разлагат или им липсват крайници или дори вътрешни органи, някои смятат дори, че не съществуват изобщо. Подобно състояние се получава в следствие на психическо увреждане, или дори физическа травма.

Пика е рядко срещан синдром, при който заболелият имат необуздан апетит към странни продукти, като почва, пясък, пластмаса, стъкло, гума, хартия и др. Няма конкретни заключения по въпроса, но се смята, чеПика се появява в следствие на загуба на някои минерали или витамини в организма.

Хипертрикоза или Синдрома на Върколака. Това е състояние, при което растежа ан косми по цялото тяло е засилен, включително и по лицето.

Странни медицински синдроми

 

Документирани са петдесет такива случаи, а носителите обикновено го наследяват от родителите си.

Алергия към водата или Aquagenic pruritus е заболяване на кожата, което се характеризира с развиването на остър, интензивен сърбеж по цялото тяло, без видими следи, който се проявява след контакт с вода. Някои страдащи от Aquagenic pruritus са алергични дори към собствената си пот.

Синдромът на чуждестранния акцент. Колкото и странно да звучи, СЧА ( FAS) е действително заболяване при което даден индивид изведнъж променя акцента си.СЧА се проявява след тежка мозъчна травма. От 1941г. досега са регистрирани 50-60 такива случаи, като съвсем амлък брой от заболелите са успели да възврърнат предишния си акцент.

Ако тази статия Ви харесва, помогнете ни да я популяризираме чрез бутончетата за споделяне отдолу.

 Благодарим Ви! 

Visited 334 times, 1 visit(s) today