Средновековна битка на НЛО над Нюрнберг: описание на очевидец

Hans Glaser е журналист в Германия през XVI век. Той описва   необяснимо явление, което е наблюдавал в ранната сутрин на 14 април 1561 в Нюрнберг. На  гравюра той показва много странни обекти в небето и дим, излъчван от земята, където някои от тях са се разбили.
s55862746
Фрагмент от текста на новината, написана от Hans Glaser на 14 април 1561 г. в Нюрнберг, Германия.
s22560528
Съкратен превод, направен от Илзе фон Якоби,  от книгата „НЛО над Нюрнберг“ през 1561 г.

Сутринта между  4 и 5 часа на  14 април 1561 г. на  Слънцето се появи ужасно видение. То е наблюдавано в град Нюрнберг, от много мъже и жени. Първо, в средата на слънцето се появиха  две кървавочервени  дъги, подобни по форма на Луната през последното четвърт. На Слънцето, отгоре и отдолу се виждаше кървав цвят, там имаше кръгло кълбо,  частично матирано, частично черно и много други кълба, подредени в три реда от по четири в квадрат, някои от които отделно.

Между тези кълба можеха  да се видят няколко кървавочервени кръстове, между които имаше кървавочервени ленти и колебаещи се като тръстика. Сред тях имаше големи и малки цилиндри,  и в тях имаше по четири или повече кълба.

Те всички започнаха да се бият помежду си,  кълбата, които бяха по-близо до слънцето, полетяха срещу тези, които са от двете му страни. Тогава кълбата, които  стояха зад пределите на слънцето и малките цилиндри, полетяха към Слънцето. Кълбата летяха напред-назад и се биеха  помежду си безмилостно в продължение на часове.

След това, когато слънцето грееше най-ярко, те бяха уморени до толкова, че паднаха на земята, като горяха. Те падаха на земята с ужасен дим. След всичко това се появи нещо като черно копие, много дълго и дебело; опашката му сочеше  на изток, а  острието – на запад.

Само Бог знае какво означава това. Въпреки че сме виждали едно след друго много знамения от небето, изпратени от Всемогъщия Бог, за да ни накара да се покаем, ние, за съжаление, сме толкова неблагодарни, че не обръщаме внимание на такива висши знамения и чудеса на Бога. Или говорим за тях с насмешка, а като резултат, Бог може да ни изпрати ужасяващо наказание в отмъщение за нашата неблагодарност.

Богобоязливите хора няма да пренебрегват тези знаци, а ще приемат в  сърцето си като предупреждение от милостивия небесен Отец….

Ако ви харесват побликаците споделяйте ги с бутончетата по долу. Така ще спомагате на сайта да се развива и давате възможност и на други да прочетат това което вас ви е впечатлило!

С благодарности otvad.com

Visited 222 times, 1 visit(s) today