Откриха мумия на извънземно в Германия

мумия на извънземен

Мумия на извънземно същество на повече от три хиляди години, беше намерена недалеч от Небра, Германия, съобщават чуждестранните медии.

Находката беше открита в Северна Германия, недалеч от зоната, в която учените се натъкнаха на мистериозният диск от Небра.

Странното същество прилича на кръстоска между човек и друго създание, което се е появило на бял свят преди повече от три хиляди години. Изследователите предполагат, че мумифицараното тяло някога е принадлежало на извънземно.

Мумията е с размери 91-106 см и няма репродуктивни органи, поне според първоначалния оглед на специалистите.

Дискът от Небра, който беше намерен през месец юли 2001 година в провинция Саксония-Анхалт, е най-старото представяне на небесния свод в света, открит до този момент.

Изследване, направено с помощта на радио-карбонов анализ, сочи, че неповторимото изображение е на близо 3600 години

Диска от Небра

Археолозите предполагат, че то е заровено по време на един от древните ритуали, които са се правели, за да се омилостивят боговете.

Теглото на диска от Небра възлиза на два килограма, а диаметърът му е тридесет см. Повърхността му е покрита със златни орнаменти, изобразяващи небето през нощта, Слънцето, дъги и Плеядите.

Специалистите смятат, че древните са се опитали да отразят лунно или слънчево затъмнение върху уникалния диск.

Ако ви харесват побликаците споделяйте ги с бутончетата по долу. Така ще спомагате на сайта да се развива и давате възможност и на други да прочетат това което вас ви е впечатлило!

С благодарности otvad.com

Visited 4 688 times, 1 visit(s) today