Слон се разплака след освобождаването си (Видео)

Слон се разплака след освобождаването си

Слон, който в продължение на петдесет години е бил окован с тежки вериги и малтретиран, се разплака, след като най-после беше избавен от страданията си, предава британският Дейли мейл.

Злочестият Раджу постоянно е бил с ранни по краката си заради оковите с шипове, които са били поставени от стопанина му. След като е бил пленен от собственика си, слонът е преживявал единствено с малкото храна, подхвърляна му от туристите в Утар Прадеш, Индия. Ето защо животното е изключително слабо и видимо изтощено.

След като в течение на половин век Раджу е трябвало да понесе какви ли не мъчения, той се разплака, когато най-после бе спасен от организация, бореща се за защита на правата на животните.

Преди година базираната в Лондон организация за защита на дивата природа Wildlife SOS разбира за изтерзания индийски слон и решава да го избави от досегашните му мъки.

Стопанинът на Раджу ежедневно го е принуждавал да протяга хобота си и да проси пари от минувачите, като в същото време слонът е получавал за храна само някакви хартиени и пластмасови отпадъци.

За щастие на животното обаче миналата седмица, то най-после е освободено от жестокия си собственик. Екип от десет ветеринарни лекари и специалисти по дивата природа, както и двадесет горски и шестима служители на полицията обединяват усилията си, за да помогнат на клетия слон в Утар Прадеш.

Права на животните

Тайната спасителна операция е проведена през нощта, за да бъдат застрашени по-малко души, а и за да бъде предпазен Раджу от горещите лъчи на слънцето.

Според говорителя на организацията Пуджа Бинепал освобождаването на слона е било много драматично и емоционално.

Раджу е бил окован денонощно през последните петдесет години. Това е пример за нечовешка жестокост. Докато го спасяваха, хората от екипа бяха потресени. Най-трогателният момент от операцията беше, когато слонът заплака. За нас беше ясно, че той разбира какво се случва и че вече ще бъде свободен, разказва Бинепал.

Слоновете са уникални животни. Те са много интелигентни и е доказано, че изпитват скръб, каза още говорителят.

Слонът бил спасен, след като стопанинът му не успял да покаже в съда никакви документи, доказващи, че животното е негова собственост. Не е ясно как Раджу се е озовал при жестокия мъж, но специалистите предполагат, че той е бил взет от майка му, още докато е бил малък.

Ако намирате тази публикация за интересна , помогнете ни да я популяризираме чрез бутончетата за споделяне отдолу. 

От otvad.com Ви благодарим!

Visited 193 times, 1 visit(s) today