Учен умишлено създаде смъртоносен вирус!

virus

Учените са разделени около новосъздадения смъртоносен вирус, който човешкия имунна система не би реагирал

Известния учен Йошихиро Каваока от университета Уисконсин — Медисън направил шокиращо признание. Той призна, че е създал смъртоносен вирус и дори е направил серия опасни експерименти досега. Той нарочно е създал грип, който може да измами човешката имунна система и фактически да убие хората. Чрез генетично манипулиране на вируса H1N1 от 2009-та година, Каваока създава вирус, който може да избегне антителата в човешката имунна система и по този начин да унищожи заразения. Това буквално оставя човечеството без защита в случай, че вируса случайно да изтече от лабораторията.

Учен разработен смъртоносен вирус, искал да го тества

Каваока имал за цел да провери дали може вирусът H1N1 да се регресивно състояние, за да може да следи генетични промени, които са настъпили в него. Неговите изследвания върху опасния вирус все още не е публикувано, но пред Independent Каваока зави, че е готов да го представи пред научната общност. Учените, които са запознати с това проучване, са буквално ужасени от възможните последици.

„Чрез селекцията на вируси, които обезоръжават имунната система в карантинни условия, успяхме да идентифицираме ключовите области, които биха позволили на вируса H1N1 да бъде непобедим“, казал Каваока и добавил, че неговото изследване е от значение по отношение на процесите, които се случват в естествени условия. „Той взе най-известния смъртоносен вирус от 2009-та година и избра щамове, които антителата в човешкия имунна система не могат да унищожат. След това го променя няколко пъти, докато не е получил силен щам от този вирус. И преди е правил опасни неща, но този път нещата излязоха от контрол“, подчертава друг учен.

Има и такива, които не виждат проблем в експеримента на Каваока. Учените са разделени в мненията си около новосъздадения смъртоносен вирус, на който човешкия имунна система не би реагирала.

 

Ако намирате тази публикация за интересна , помогнете ни да я популяризираме чрез бутончетата за споделяне отдолу. 

От otvad.com Ви благодарим!

Visited 280 times, 1 visit(s) today