Съществуват ли подводни цивилизации в Световния океан?

 

Съществуват ли русалки? Или кракени, морски чудовища, гигантски сепии, отвличащи моряците? Или пък изскачащи изпод водата и отлитащи нанякъде летящи чинии! Всъщност в настоящия материал няма да се обръща внимание на свръхестествени или някакви още „по-жълти“ новини, а ще стане дума за конкретни, регистрирани събития на очевидци, сред които дори има и българи – известните мореплаватели Дончо и Юлия Папазови. Някои от случаите са толкова куриозни, че звучат като взети от сценария на някой научнофантастичен филм от сорта на „Бездната“. Ако сте склонни да се доверите на очевидците, то следващите няколко страници ще са ви изключително интересни.

Нищо ново под Слънцето – древните срещи

Това беше разноцветно създание: главата, ръцете и краката му бяха лилави, а кожата, драпирана като наметало – сива и фосфоресцираща.“ Така описва жител на подводна цивилизация писателят Хърбърт Уелс в разказа си „В дълбините“. И ако авторът на това кратко произведение е дал воля на фантазията си, то например японските рибари от векове насам са убедени, че в крайбрежните води на Япония живее раса от човекоподобни амфибии. Те дори са им дали име – kappa. Странната форма на живот приличала на огромен хибрид между жаба и бозайник, а на гърба си имала черупка, подобно на костенурките.

Всъщност много народи по света, не само японският, говорят и пишат за подобни морски същества. Още древните шумери са изписвали върху своите глинени плочки истории, в които се разказва за раса от полухора-полуриби, обитаваща водите на Персийския залив. Още по-интересно е, че тази раса поддържала активни отношения и контакти с шумерите. В някои от плочките например е написано: „В онази част на Персийския залив, която е близо до Вавилон, живеят съществата Oanami. Те са надарени с разум, общуват с хората и дори ги обучават на писменост, науки, изкуство. Учат ги да строят къщи, да вдигат храмове, да се занимават със селско стопанство и имат способността да говорят, подобно на хората. Когато обаче вечер Слънцето залязва, тези същества се връщат обратно във водите, защото са земноводни.“

Нека припомним какво твърди съвременната наука – че животът се е зародил именно в океана. В Световния океан има всичко – хранителни ресурси, полезни изкопаеми, обширни територии. Защо там да не съществува разумен живот? Всъщност налични са хипотези, твърдящи, че хората не са произлезли от обикновените маймуни, а по-скоро от водни примати, дошли на сушата. Още един факт – древните предци на китовете всъщност са „излезли“ да живеят на сушата, прекарали са там известно време, след което отново са се върнали към водния начин на живот, защото явно се е оказал по-удобен. Възможно е част от водните примати (ако такива е имало, разбира се!) да са излезли на сушата, а друга част да е останала в океаните. Разбира се, не е изключена и възможността сухоземни примати да са се приспособили за живот под водата.

В дълбините на Световния океан е напълно възможно да съществува древна цивилизация, която по ниво на развитие напълно да надхвърля възможностите на нашата. Много истории от древността до днес описват срещите на хората с тайнствените водни обитатели.

подводна цивилизация

Съвременни срещи с подводния вид

Авторът на книгите „Бермудският триъгълник“ и „Без следи“ Чарлз Берлиц смята, че в района на зловещо известния триъгълник, в подводни пещери и каньони, вероятно се крият представители на все още неизвестна за нас подводна цивилизация. Като едно от доказателствата си той прилага откъс от разказите на водолаз професионалист от Маями, който през 1968 година среща под водата „ужасяваща морска маймуна“. Ето откъс от него:

Бяхме близо до ръба на континенталния шелф, на юг от фара Great Isaac. Специална десетметрова лодка за подводни и спасителни гмуркания бавно ме придвижваше по трасето, като разглеждах пясъчното дъно на дълбочина 11 – 13 метра. Намирах се достатъчно плитко, за да виждам дъното на лодката. Неочаквано обаче зърнах нещо закръглено, подобно на костенурка или огромна риба. За да разгледам животното, се наложи да се спусна малко по-надълбоко. То се обърна и ме погледна – имаше маймунско лице и издължена напред глава. Шията му беше много по-дълга от тази на костенурките, около 4 пъти по-дълга от човешката. Докато ме разглеждаше, странното същество подобно на змия изви шията си. Очите му приличаха на човешките, но бяха много по-големи. Като цяло то приличаше много на маймуна, но пригодена за живот под вода. Малко след това, изтласкано сякаш от невидима сила, то се отдалечи бързо от мен.

Цивилизация под вода

Друг случай е публикуван в сборника „XX век: хроника на необяснимото“. Генадий Рижанин разказва за сензационната си среща с морските обитатели:

От младежките си години обичам да се гмуркам и се занимавам с подводен риболов. Всяка година за няколко седмици посещавам черноморските курорти Гурзуф и Анапа. Но един път се случи нещо, което наруши тази моя традиция и цялата ми страст към гмуркането. Бях в Анапа и плувах на дълбочина 7 – 8 метра, дебнейки жертвите си с харпун. Изведнъж се вцепених. От зеленикавите дълбини към мен бавно плуваха огромни същества. Напълно бели, с човешки лица, без маски или водолазни костюми, с големи рибени опашки. Съществото, което плуваше най-отпред, ме видя и спря, като започна да ме гледа с огромните си изпъкнали очи. Към него се приближиха и останалите, а първото помаха към мен с ръка… да, ръка, не перка! Макар и пръстите на тази ръка да бяха съединени с ципа. Всички те ме разглеждаха, без да се доближават на повече от три метра. Накрая като по команда всички заедно с няколко удара на мощните опашки се отдалечиха назад в открито море. Когато се отдалечиха, аз изскочих от водата като коркова тапа, седнах в лодката и се добрах до брега. Вече не смея да се гмуркам…

инфо:http://www.epochtimes-bg.com/

 

Ако написаното по-горе Ви харесва, помогнете ни да го популяризираме чрез бутончетата за споделяне отдолу.

Благодарим Ви!

 

Visited 710 times, 1 visit(s) today