СЪЩЕСТВО ОТ ЕСКАЛАНТЕ – (Испания, 1914)

извънземно

Една вечер в края на лятото на 1914 година Клаудио Рей (Claudio Rey) се прибирал пеша към дома си от Ластра към Ескаланте след като бил изпратил приятелката си до нейния дом.

 

Когато завил покрай местната църква, той видял висок човек в луминисциращи дрехи – подобно на металическа туника. Мислейки, че някой си прави шега с него, Клаудио тръгнал към “човека”, но той започнал да се отдалечава поддържайки дистанция между двамата.

 

Виждайки, че няма да може да го доближи, Клаудио решил да продължи по пътя към дома си. Сега обаче непознатия започнал да го следва. Клаудио спрял, но и съществото веднага спряло.

 

Изнервяйки се, младият човек извадил нож и се обърнал “лице в лице” към странника. Тогава съществото отстъпило към един намиращ се на близо кладенец. Клаудио очаквал непознатия да падне във водата, но вместо това, той започнал да се рее над кладенеца. В този момент Клаудио изпитал истински страх.

 

Съществото тръгнало да заобикаля църквата. Въпреки страха си, Клаудио решил да заобиколи сградата от другата страна и да го пресрещне. Тръгнал и го видял пред вратата на църквата.

 извънземно

Едва сега младежът можел да прецени височината му. Съществото било високо почти колкото голямата църковна порта. Клаудио побягнал изплашен.

 

Скоро срещнал трима миньори, които му казали, че са видели светлина да се издига и пада по пътя по който Клаудио вървял.

 

Младежът прекарал една безсънна нощ. На следващия ден отишъл отново до църквата, но намерил само собствените си следи.

 

Ако ви хареса побликацията подкрепете ни като я споделите с  бутончетата  отдолу.

Благодарим Ви!

Visited 470 times, 1 visit(s) today

Leave a Comment

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *