Ръководят ли извънземните живота на Земята

Ръководят ли извънземните живота на Земята?

Въображението е едно от най-мощните средства в борбата за еволюционно оцеляване на човека. Всеки от нас в даден момент си е задавал въпроси относно произхода на живота и историята на човечеството на тази планета. Предлагани са ни много и различни отговори, като повечето от тях са религиозни идеи, базирани на един или повече богове. В днешно време има много хора, които се противопоставят на това.

Идеята за еволюцията има за цел да обясни постепенната промяна в живите организми за дълъг период от време, която зависи от околната среда, но не дава обяснение за първоначалния произход на биологичните клетки, от които сме произлезли. Едва ли има някой, който да не се интересува от произхода на живота на Земята, но хората са учени да вярват в силата на религията и несъществуването на извънземен живот. Тук ще разгледаме някои идеи, които са обявени за абсурдни от учените, но все пак успяват да се прокраднат във въображението на човека.

Древни извънземни

Според тази идея, хората са били посетени от извънземни в миналото. Те се намесили в еволюцията на приматите чрез генно инженерство, подпомагайки развитието на човешките същества, технологиите и религията. Идеята придобива популярност за първи път през 1968г. във “Колесниците на боговете” от Ерик Фон Даникен, но съществува още от средата на 19-ти век. Според разновидност на теорията пък, божествата в религиите, включително ангелите и демоните, всъщност са извънземни същества, приети за божества от хората заради напредналите им технологии. Същият ефект се наблюдавал през Втората световна война, когато туземци са срещали войници с оръжия и танкове. Теорията за древните извънземни твърди, че хората са били измамени да вярват, че извънземни са богове, за да се създаде религията, която да им помогне в еволюцията.

Парадоксът Ферми разглежда очевидното противоречие между високата вероятност за съществуване на извънземен живот и липсата на доказателства за съществуването на такъв. Предполага се, че предвид възрастта на вселената и големия брой звезди, планети като Земята трябва да има много, което предполага и изобилието на живот на тях. В отговор на парадокса е предложена хипотеза, според която извънземните умишлено не се разкриват пред хората, за да не повлияват на развитието им. По същия начин учените изследват животни в естествената им среда, а не в зоологическите градини. Поддръжници на хипотезата вярват, че Земята и хората биват тайно наблюдавани чрез технология на Земята или някъде в Слънчевата система.

Чарлз Форт през 1915г. пише непубликуван роман за марсианци, които контролират живота на Земята. Форт унищожава страниците, но от тях оцелява цитата “Земята е ферма. Ние сме чужда собственост.”

Ангели и демони

Древни астронавти са разпространили НЛО религията наречена Раелизъм. Раелинското движение ни учи, че живота на Земята е създаден изкуствено от извънземните Елохими. Те се явявали на хората и били бъркани с ангели, херувими и богове. В Библията е пълно с описания на ангели и демони. В текстовете се споменават милиони ангели и техните преживявани на Земята и на небесата. Според християнската традиция, демоните са като ангелите. Те са свръхестествени, неизменни и безсмъртни. Всеки един демон притежава различно познание, често само в една сфера. В апокрифната Книга на Енох се говори за група от 200 въстанали ангела, наречени Пазители, които напускат небесното царство и слизат на Земята, където се женят и им се раждат деца. В Корана е описана история за ангели, които се сдобили със собствен разум. Един от тях бил Иблис, наричан още Сатана и Луцифер, който се разбунтувал и бил изпратен в изгнание на Земята, където да сее зло сред хората. Според Катехизиса на Католическата църква, ангелите били божествени създания, но някои от тях решили да се превърнат в зли. Написано е, че ангелите не се нуждаят от вяра, тъй като вече притежавали божествените познания.

Идеята за извънземна намеса на Земята може да бъде открита в религиозната философия на Телема. Учението е създадено в началото на 20-ти век от английския писател Алистър Кроули. Неговата система започва с Книгата на закона, която според него била цитирана от съществото Айвас. Кроули по-късно разпознава Айвас като собствения си ангел пазител. Религията се основава на идеята, че 20-ти век бележи началото на Ерата на Хорус и трябва да бъде следван нов принцип – “Прави каквото искаш – ще се изпълни целостта на закона.” Ракетният инженер Джак Парсънс е един от първите американци, които проявяват интерес към писаният ана Алистър Кроули. Парсънс работи по двигателите на космически ракети и проучванията му са едни от най-ранните в американската история. Неговата работа по разработването на твърдо гориво оказва голямо значение върху началото на космическата ера за човечеството.

Мъже в черно

Идеята за НЛО, обяснени като извънземен живот от друга планета, изглежда проста за модерните хора, но е сравнително нова и произлиза от множество очевидци на летящи чинии между 1940 и 1960г. Хиляди сигнали за НЛО са записани през последните 50 години и в голяма част от тях присъстват мъжете в черно. Те са хора или извънземни облечени в черни костюми, които са наранявали или измъчвали очевидци на НЛО, за да си мълчат за видяното. В повечето случаи мъжете твърдели, че са правителствени агенти, но мнозина смятат, че всъщност са извънземни.

Очевидци описват мъжете в черно като ниски на ръст с много тъмни и мрачни лица. Те винаги разполагали с много подробна информация за човека срещу тях, все едно са го наблюдавали от дълго време. Също така изглеждали объркани от всекидневни обекти като моливи, прибори за хранене и храна и говорели на жаргон. Мъжете се идентифицирали с документи, но по-късно се оказва, че такива хора няма или са мъртви. Друга характеристика на загадъчните същества са широките им усмивки и смущаващо кикотене.

За феноменът често се съобщава след 50-те години, но изследователи като Джон Кийл откриват прилики между мъжете в черно и по-ранни демонични прояви. Кийл предлага, че съществата са модерна проява на същия феномен, който по-рано е описван като дявола или срещи с феи. Терминът “черния мъж” векове наред се използва за Дявола.

В модерната история друг феномен, известен като Ухиления човек, също се причислява към мъжете в черно и множество събития от паранормално естество. Тези създания са по-големи и са характеризирани с широко усмихнато лице. В повечето случаи хората описват странно усещане, че не могат да се фокусират върху Ухиления мъж. Предполага се, че усмивката е опит на извънземните да успокоят хората и да не ги разстройват, но всички очевидци ги описват като изключително зловещи.

Модерен технологичен напредък

През Втората световна война терминът “изтребител фу” е използван от американските пилоти, за да обозначават различни неидентифицирани летящи обекти и феномени в небето над Европа. В началото на войната светът навлиза в ера на важни научни и технологични постижения. Едно от тези постижения е американският Lockheed SR-71 Blackbird, който е разработен през 60-те години и в момента държи рекорда за най-голяма въздушна скорост. През 1903г. Уилбър Райт поставя рекорда от 10.98км/ч. През 1976г. SR-71 лети с 3529.6км/ч.

В днешно време са създадени организации, за които се говори, че крият информация за НЛО и срещи с извънземни. Някои хора смятат, че техническият напредък на хората през ВСВ е постигнат с помощта на извънземна раса и техните технологии. Поддръжници на тази теория твърдят, че изобретяването на ядрените оръжия са привлекли интереса на извънземните към еволюцията на хората и това е причината за масови отвличания и близки срещи с тях. Други пък вярват, че глобалните климатични промени и предсказания за апокалипсис са дело на извънземните, които искат да спасят живота на планетата.

Ангелска коса

За ангелската коса се говори, че е субстанция, разпръсната от преминаването на НЛО. Представлява нещо като паяжина или желе. Ангелската коса се появява на места, където в виждана Дева Мария. Този факт пробужда интереса на вярващите в извънземни, които твърдят, че виденията на Дева Мария и Исус имат общо с извънземните. От докладите за ангелската коса става ясно, че с времето тя се разгражда и изчезва. Една от теориите за произхода на субстанцията е, че тя всъщност е йонизиран въздух, който се отделя от електромагнитното поле около космическия кораб. Най-известния случай с ангелска коса се случва в Олорон, Франция през 1952г. Тогава има необичайно голям брой случаи на забелязани НЛО.

На 2 Ноември 1959г. в Португалския град Евора, била събрана ангелска коса и изпратена за анализ на учените от Лисабонския университет. В заключението се твърди, че субстанцията е толкова сложна, че би могла да бъде някакъв вид организъм, растителен продукт, а не животно. Хората са свързали и някои от събитията в Библията с ангелската коса. В началото на 14 век започва да се говори за желатиново вещество, наречено звездно желе. То е описвано като полупрозрачен желатин, който се изпарява малко след появата си. Тогава веществото е било свързано с появата на метеоритните дъждове. Ангелската трева също е подобен феномен, при който метални нишки падат по земята и образуват преплетени маси. Той обаче не е загадка, а идва от някои военни самолети, които използват специално покритие, за да избягват радарите.

Сивите

Това са извънземни, които най-често се свързват с отвличанията от извънземни. Твърди се, че Сивите са интелигентна раса, която посещава Земята и тайно провежда медицински експерименти върху хората. Паранормалното около тях варира между намеренията им и физическото им описание. Най-често че Сивите са описвани като дребни на ръст, безполови, с гладка и сива кожа и големи глава и очи. Те са хуманоидни същества, които нямат отличителни външни органи като нос, уши или полови органи. Телата им са непропорционално малки и по тях не се забелязват мускули. При проучване от 1995г. са разгледани данните за хора, твърдящи, че са отвлечени от извънземни и е изчислено, че описанията на Сивите присъстват в 50% от случаите в Австралия, 43% в САЩ, 90% в Канада, 67% в Бразилия, 20% в континентална Европа и 12 във Великобритания.

Някои предполагат, че родната планета на тези същества се намира в звездната система Зета Ретикули. От там и някои ги наричат Ретикулианци. Сивите често са разделяни на две групи, като едните са значително по-високи. Една от теориите е, че по-дребните не са живи същества, а са изкуствено създадени роботи.

Хора описват как Сивите поглеждали човека в очите и извършвали умствена намеса. Това пораждало състояние на хипноза или директно провокирало различни емоции. Според английския биолог Джак Коен, описанието на Сивите, имайки предвид, че са еволюирали в различен свят и околна среда, се оказва прекалено близко то човешкото, за да бъде прието като извънземна раса. Това ни връща отново на теорията, че тези същества са оказали влияние върху човешката еволюция на Земята в миналото или пък са древна човешка раса, която е била принудена да напусне планетата и сега ни наблюдава.

Осакатени животни

Терминът осакатен добитък е използван при очевидното убийство и последвало осакатяване на добитък при неизяснени и анормални обстоятелства. Имало е и случаи на осакатени коне и овце, а феноменът се наблюдава и при други животни. Най-забележителното при тези инциденти е начинът на осакатяване – почти хирургически разрези. Животните често са откривани напълно безкръвни, с липсващи вътрешни органи. По телата липсват входни рани, а половите органи и аналните жлези са изрязани с хирургическа прецизност. Друг странен факт е, че животните са откривани на места към и от които няма никакви следи, дори в песъчливи и кални райони. Прецизните разрези изглежда са направени с много остър и точен инструмент.

Често се забелязва липсваща плът от едно и също място, като например около долната челюст. Първият голям случаи на такова осакатяване е от 1967г. близо до Аламоса, Колорадо. Сред животните е бил и кон на име Лейди, който е открит с одран череп и врат. Разрезите по коня били изключително прецизни и на мястото не е открита и капка кръв. Според собственика на Лейди, във въздуха около трупа се носела силна миризма на лекарства. Доказателства са открити в район от 4500кв.м. и подобно на други такива случаи, на мястото са отчетени повишени нива на радиация. До средата на 70-те години подобни случаи има в още 15 щата и много други места по света.

В много от случаите хора твърдят, че са видели мистериозни светлини, чули са звуци или са видели НЛО. Разследващите забелязват, че осакатените трупове биват избягвани от големите хищници като койоти, вълци, лисици и кучета поне няколко дни след смъртта. Някои домашни животни дори били видимо обезпокоени и ужасени от труповете. Според д-р Хауърд Бъргс, близо 90% от осакатеният добитък е на възраст между 4 и 5 години. Лабораторните анализи показват необичайно високи или ниски нива на витамини и минерали в тъканните проби и наличието на химикали, които обикновено не се срещат при животни. В един от случаите през 1978г. в Ню Мексико са взети проби от черния дроб на осакатена крава. Не са открити никакви следи от мед, а нивата на цинк, калий и фосфор били четири път над нормата.

Както може би се досещате, има теория, че правителството е замесено. В подкрепа на това твърдение са хора, които казват, че са видели черни хеликоптери близо до осакатените животни. Други пък са убедени, че извънземни осакатяват животните, за да вземат проби от тях. Кравите представляват голяма част от световната хранителна диета и затова извънземните изследвали именно тази част от хранителната ни верига.

Луната е космически кораб

През годините учените са забелязали някои странни характеристики на Луната. Тя е петият по големина естествен спътник в Слънчевата система. Смята се, че е била създадена при мощен сблъсък между Земята и тяло с размерите на Марс. След подробни изследвания става ясно, че Луната очевидно има грешна орбита за размера си, имайки предвид предполагаемата й плътност. Астрономическите данни показват, че някои вътрешни части от спътника са с по-малка плътност от други, което неизбежно води до спекулации, че вътрешността й е куха. Някои твърдят, че доказателство за това е звукът, които се чува при падането на метеорите на Луната – като от звънец. Когато на 20 Ноември 1969г. екипажът на Аполо пуска лунарния модул при връщането си в Орбитера, от сблъсъка с лунната повърхност, той предизвиква непрестанен тътен в продължение на час.

През Юли 1970г. учените от съветската Академия на науките, Михаил Васин и Александър Шчербаков, за първи път излизат с теорията, че Луната е космически кораб. Те твърдят, че Луната е кух обект, създаден от неизвестни същества с изключително напреднала технология. Огромни машини са прокопали вътрешността на спътника, а повърхността се състои от скалиста обвивка. Защитници на теорията посочват и увеличените случаи на забелязани и снимани НЛО от НАСА на техните мисии до Луната. Също така астероидите и метеоритите образували изпъкнали кратери, вместо вдлъбнати, което било доказателство за твърдата изкуствена обвивка.

Химическият състав на пясъка под скалите се различава значително от състава на самите скали. Това може да означава, че повърхността на Луната идва от друго място. Някои от кратерите пък произлизат от вътрешността на спътника, въпреки че няма доказателства там някога да е било достатъчно горещо, за да има вулканични изригвания. Всяка година се отчитат стотици земетресения на лунната повърхност, които не са свързани със сблъсъци на метеорити. Някои от земетресенията дори изглежда, че следват определен модел.

Лунната кора е много по-твърда от очакваното. Когато от НАСА пробиват няколко сантиметра от повърхността, започнали да излизат метални стружки. Луната е единственият естествен спътник в Слънчевата система, който има почти идеално кръгла орбита. И как така Луната е на точното разстояние и с точния диаметър, че да покрие точно слънцето по време на слънчево затъмнение?

Чудото на Слънцето

През Май 1917г. нещо се случва с три овчарчета в град Фатима, Португалия. Събитията стават известни като Нашата дама от Фатима. На 1 Май децата започнали да говорят за жена “по-ярка от слънцето, разпръскваща светлина по-чиста и силна от кристална топка, пронизвана от изгарящите лъчи на слънцето.” От тогава тя се явявала на децата на всеки 13-ти ден в продължение на шест месеца. Според десетгодишната Лусия Санта, при срещите им жената е споделила на децата три тайни – “Трите тайни на Фатима”. Хиляди хора пристигат в града за няколко месеца, привлечени от разказите за жената и нейните чудеса. Три пъти преди Чудото на Слънцето, жената обещавала на децата, че на 13 Октомври 1917г. ще разкрие самоличността си и ще се случи чудо, “на което всички ще повярват”.

В уречения ден се случва Чудото на Слънцето, което е наблюдавано от между 50 000 и 100 000 души в полетата около Фатима. Според очевидците валяло дъжд, след което изведнъж тъмните облаци се отдръпнали и Слънцето се показало като прозрачен, въртящ се диск в небето. То било значително по-меко и разпръсвало цветна светлина по земята, хората и облаците. Тогава изведнъж започнало да се приближава към Земята на зигзаг и мокрите дрехи на хората изсъхнали за секунди. Всичко това продължило около 10 минути. След Чудото на Слънцето, цялата земя в района била покрита с ангелска коса.

На 13 Юли 1917г. Дамата разкрила три тайни на децата. Те са много спорни в Католическата църква и са разкрити за хората в различни години, като последната излиза наяве през 2000г. Първата тайна била описание на Ада. Втората предричала края на Първата световна война и началото на Втората. Тя била разкрита чак през 1941г., когато Втората Световна война вече била започнала.

Най-голямо противоречие има при третата тайна. Тя е разкрита през 2000г. и включва информация за преследването на християните през 20-ти век и опита за убийство на папа Йоан Павел II. Според исторически източници обаче, тайната всъщност е съвсем друга и се отнася за Апокалипсиса и присъствието на сатанисткото в Католическата църква. През 1980г. папата е цитиран относно третата тайна – “На християните им е достатъчно да знаят толкова. Ако има послание, то казва, че океаните ще залеят цели континенти и милиони хора ще загинат за един миг.”

Космонавта от Солуей

Вал Камоника в Италия е една от най-големите долини в централните Алпи. Там са открити древни картини, които се смята, че описват забравени божества. Картините изобразяват модерни астронавти, макар да са рисувани през 10 000г. пр. Хр. Приликата е впечатляваща, но по-интересна е известната снимка “Космонавта от залив Солуей”. На 23 Март 1964г. Джим Темпълтън, пожарникар от Къмбърленд, прави три снимки на петгодишната си дъщеря. Онзи ден освен тях, в района е имало и няколко стари жени. На втората снимка може да се види бяла фигура, която много напомня на космонавтски костюм. Темпълтън твърди, че е забелязал фигурата едва след като е проявил снимките, а специалисти от Кодак потвърждават, че снимките са истински. До ден-днешен тази снимка остава мистерия и е източник на най-различни истории. През 1964г. космонавтските костюми са едва в зародишен етап на развитие. Някои хора твърдят, че фигурата е човек, застанал с гръб към камерата, носещ шапка или каска.

Преди снимката да излезе публично в пресата, Джим Темпълтън твърди, че е бил посетен от двама мъже, които според него работели за правителството. Те се опитали да го накарат да признае, че фигурата на снимката е човек, но той отказал. По същото време, когато е направена снимката, на площадката Умера е отменено изстрелването на ракетата Блу Стрийк. Причината била присъствието на двама едри мъже в близост до площадката. Техниците описват фигурите като подобни на тази от снимката на Джим. Уфолозите използват снимката като доказателство, че извънземните са оказали влияние върху модерната космическа програма.

Ако намирате тази публикация за интересна , помогнете ни да я популяризираме чрез бутончетата за споделяне отдолу. 

От otvad.com Ви благодарим!

Visited 1 314 times, 1 visit(s) today

Leave a Comment

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *