Proxima b – потенциално обитаема планета недалеч от Земята

[ad_1]

Proxima b – потенциално обитаема планета недалеч от Земята …

Според изследователи, в съседната Слънчева система, в зоната на звездата Алфа Кентавър А (Alpha Centauri A), може да има екзопланета с условия, подходящи за живот (HiddenTruth.site).

Откритият „нов свят“ се намира на 4,37 светлинни години от нашата планета. Наблюдаваното тяло се върти около звездата Проксима Кентавър (Proxima Centauri), която принадлежи към звездната система Алфа Кентавър (Alpha Centauri).

Планетата е кръстена Проксима Б (Proxima b). След известно моделиране, експертите стигат до заключението, че водата върху тялото е в течно състояние, което е условие там да има живот. Но, дали се е зародил такъв?

Този въпрос е значителен, като се има предвид, че родителската звезда е червено джудже. Тези обекти са неясни и изключително малки. Те често пламват, което затруднява планетите да поддържат атмосферата си.

Четете още: Коорбиталните луни – мястото, от където ни наблюдават извънземните

Две звезди от три в Алфа Кентавър са като Слънцето. Алфа Кентавър А може да има планета, която е на оптималното разстояние за формиране на подходящи условия на местообитание върху нея.

Експертите са получили топлинния отпечатък на планетата. Според термичния отпечатък е възможно да се установи, че тялото е идентично по размер с Нептун (Neptune).

Разстоянието между звездата и Проксима Б е между 1-2 au, като от Земята до Слънцето е 1 au (150 милиона км).

С това, шансовете там да има примитивен или дори напреднал живот се увеличават …

[ad_2]

Source link

Visited 9 times, 1 visit(s) today