Анализът на последните кадри с НЛО в Чили прилича на древен геоглиф

[ad_1]

Като участник в програмата на Amazon Services LLC Associates, този сайт може да печели от квалифицирани покупки. Може да печелим комисионни и за покупки от други уебсайтове на дребно.

Чили има невероятен процент наблюдения на НЛО, сред най-високите в света. Днес някои наричат ​​бреговата линия на страната „Alien Alley“.

Скорошно видео за НЛО от Чили е обект на Древни извънземни, сезон 15, епизод 3, „Дестинация Чили“. Ще прегледаме епизода и убедителните доказателства, които свързват древен петроглиф с причудливо и забележително съвременно наблюдение на НЛО.

Първо, шоуто се задълбочава в невероятната история и геоглифи в Чили, включително пустинята Атакама.

Пустинята Атакама, пейзаж с форми на живот като Марс?

Пустинята Атакама в северната част на Чили е най-сухото място на планетата, въпреки че минава по западното крайбрежие на Южна Америка. Условията в пустинята отдавна се сравняват с Червената планета, Марс. По този начин НАСА проведе тестове в Атакама, като направи сравнение с вероятните условия на Марс.

През 2013 г. роувър на НАСА откри много микроби, живеещи под изсъхналия пясък в чилийската пустиня, пътуващи с вятър. Резултатите от проучването от 2019 г. установиха, че „микробният живот може ефективно да се придвижва през най-сухата и най-облъчваната с ултравиолетови лъчи пустиня на Земята“ Авторите предполагат, че подобни микроби могат да се разпространят в марсианския пейзаж на 140 мили мили.

Може ли животът да е подобен в Чили и на Марс? Древният теоретик на космонавтите Дейвид Чайлдрес смята, че има много повече общи неща от микробите. Позовавайки се на геоглифи, подобни на тези, открити в Наска, Перу, Чайлдрес отбелязва, че те трябва да се виждат от въздуха. Въпреки че линиите на Наска са известни, в пустинята Атакама има пет пъти повече геоглифи.

Гигантът от Атакама и Ел Енладиладо

Например „Гигантът от Атакама“ е масивно същество с външен вид с точки, простиращи се от главата му. Удивително е, че фигурата стои 30 фута по-дълго от футболно игрище с височина 390 фута. На земята е почти невидим, но лесно се забелязва от въздуха. Теоретиците на древните астронавти смятат, че те са били предназначени да сигнализират за извънземни посетители, подобни на марки или на писта.

Гигантът на Атакама
Гигантът на Атакама

Днес наблюденията на НЛО са по-чести в района на Атакама. Толкова много, че Родриго Фуензалида, директор на Aion Чили, казва „… Чили е честно нещо като точка на пристигане“.

„Има огромна вълна, голямо количество наблюдения на НЛО. Много просто, няма нито едно семейство в Чили, чийто член да не е имал опит с НЛО “, обяснява Фуензалида.

В Сан Клементе, Чили, през 2008 г. е създадена национална пътека за НЛО, която води до впечатляваща формация, известна като El Enladrillado. Там в древни времена като гигантска платформа са били издигнати 233 масивни мегалита с тегло десет тона на парче. Авторът Ерих фон Даникен смята, че отдалеченото местоположение някога е можело да служи като космодрум. Днес туристите могат да посетят и да се убедят сами.

El Enladrillado
El Enladrillado

Племето Selk’nam и странните ритуали към небесните богове

През 1919 г. в Tierra Del Fuego в южния край на Чили германски антрополог Мартин Гусинде посещава местното племе, наречено Selk’nam, известно още като хората Ona. За съжаление племето беше унищожено от английски изследователи.

Както посочва радиоводещият Виктор Идалго, някои членове на племето са били взети обратно, за да бъдат показани в „човешки зоопаркове“, а племето е било обект на геноцид.

  Selk'nam, известен също като хората Ona.
Selk’nam, известен също като хората Ona.

Преди да бъде унищожен, Гусинде публикува книга за Селкнама, наречена „Изгубените племена на Огнена земя“. Там можете да видите племенните ритуали за боядисване на телата им в ярко червено с бели линии. Главите им са удължени и веднага изглеждат чужди.

Selk'nam
Ритуал на Selk’nam

„Тези богове-създатели на Селкнама всъщност слязоха от небето и дадоха знания на местното население“, каза Джорджо А. Цукалос.

В един случай костюмът имал странни антени, изпъкнали от двете страни на главата. Веднага се сеща за Гиганта на Атакама със специфичните точки, излъчвани от главата.

  Selk'nam с гигантът Atacama
Selk’nam с гигантът Atacama

Съвременни наблюдения на НЛО в Чили

Племето Selk’nam вярваше дълбоко в други посетители и днес изглежда, че посещенията все още се провеждат. Фуензалида потвърждава, че районът, в който някога е живяло племето, е гореща точка за НЛО дейност днес.

На 17 август 1985 г. в Сантяго, Чили, най-продължителното естрадно шоу по телевизията съобщава за НЛО, движещо се за 40 минути по половината от бреговата линия на Чили. Пътеката се движеше по Атакама надолу към Огнена земя. Днес никой не знае какъв е бил обектът.

През 1977 г. в Пампа Лускума, Чили, точно под Атакама, военно подразделение стана свидетел на две блестящи виолетови НЛО. Корпорел Армандо Валдес разказа, че изчезва на светло, появявайки се отново, за да установи, че са изминали пет дни. Брадата му беше пораснала и часовникът му показваше датата от пет дни в бъдеще. Хората му обаче станаха свидетели само на изминаването на няколко минути.

Срещи като тази са една от стотиците, за които се съобщава през вековете и е възможно да се върнат хиляди години назад. Въпреки това, за разлика от САЩ, чилийското правителство открито търси отговори.

Комитет за изследване на аномални въздушни явления

През 1990 г. Аугусто Пиночет се оттегля, въвеждайки реформи, които водят до по-прозрачни нагласи, включително към НЛО. До 1997 г. правителството създаде CEFAA, Комитет за изследване на аномални въздушни явления. Пилотите редовно докладваха за НЛО, някои от които се доближаваха опасно до правителствените самолети.

Хуго Камю, директор на CEFAA, обяснява, че агенцията взема доклади от жители от цяла Чили. Вместо да скрие доказателствата от обществеността, правителството се ангажира с прозрачност. Камю насърчава други правителства като нашето да последват примера.

Кадри от базата за военновъздушни сили на Ел Боске

Благодарение на CEFAA има повече видео доказателства за НЛО феномени. Например, видео от военновъздушната база Ел Боске в Сантяго през 2010 г. показва, че НЛО ципират от ескадрили бойни самолети, летящи в акробатично въздушно шоу. Самолетите бяха част от тържество в чест на промяната в командването на ВВС.

След анализ на видеото, изчислено е, че НЛО лети с удивителните 4000 мили в час. CEFAA намери обекта на седем отделни части от видеокасета, което показва, че това не е отклонение във филма.

Инфрачервено видео на странно НЛО, изпускащо шлейф

На 11 ноември 2014 г., близо до Сантяго, офицери от чилийския флот, тестващи инфрачервена камера FLIR на борда на хеликоптер, заловиха обект, летящ до тях на височина 4500 фута. След като го проследи за няколко минути, корабът изхвърли шлейф зад него. Макар и да не се вижда с просто око или радар, инфрачервената камера засне всичко на лента за девет минути. Тогава правителството пусна кадрите през 2017 г.

През 2019 г. анализаторът на изображения Майкъл Бредбъри и астрофизикът Травис Тейлър седнаха да прегледат тези кадри от НЛО. След като прегледаха кадрите от 2014 г., те забелязаха, че обектът е два обекта с форма на диамант. Брадбъри заключава, че обектите трябва да са големи, тъй като кадрите са заснети на разстояние от 35 мили.

Използвайки филтри, Брадбъри изолира изображението, за да покаже топлинен подпис. Тейлър забелязва кръг студен въздух около плавателния съд, който го озадачава, тъй като около плавателния съд веднага има тънък горещ слой.

„Това нещо – горещо е, а след това веднага, студено е, а в природата нещата не стоят нещата“, отбелязва Тейлър. „Около превозното средство има различен температурен балон, отколкото около нормалните превозни средства, което предполага някакъв тип поле“, заключава той. „От гледна точка на физиката не можем наистина да обясним какво причинява това“, казва Тейлър.

Чили НЛО с шлейф
НЛО в Чили с шлейф

Разглеждайки видеото, показващо излизащия шлейф, експертите отбелязват, че шлейфът е горещ, но не е съставен от частици, както в нормалните самолети.

„Никога не съм виждал нито едно земно превозно средство, което да е обяснено по този начин. Какво по дяволите може да бъде това нещо? “ пита Тейлър.

Забележително сходство с древен геоглиф в същата област

След като заключи, че кадрите наистина показват превозно средство с неземни характеристики, Брадбъри показва на Тейлър нещо убедително. Това е снимка на чилийски геоглиф, който поразително прилича на кадрите с НЛО.

Геоглифът показва два обекта с форма на диамант с предмет, подобен на шлейф, разчленен с линия. Геоглифът обаче е с неопределена възраст и може да бъде на стотици или дори хиляди години.

„Това е наистина вълнуващо“, казва Тейлър. „Това е едно от най-удивителните неща, които съм виждал през живота си!“

„Наистина е невероятно“, съгласява се Брадбъри.

„Това са случаите, в които мисля, че наистина има нещо в теорията на древния астронавт“, казва Тейлър.

„Съгласен съм и аз“, казва Брадбъри.

НЛО в Чили с шлейф и геоглиф
НЛО в Чили с шлейф и геоглиф

По този начин имаме модерно НЛО, което много прилича на това, което древните хора са изобразявали отдавна. Въпреки това остава пълна загадка как са могли да видят такъв занаят, какъвто го виждаме само чрез инфрачервената технология. Как е възможно? Създали ли са хората геоглифа или той е бил направен или инструктиран от извънземни? Решете сами.

Гледайте „Destination Chile“ за себе си в History Channel.

https://www.youtube.com/watch?v=969VXnVqMQI


Препоръчани изображения: Снимки на екрана чрез YouTube

[ad_2]

Source link

Visited 60 times, 1 visit(s) today