Коорбиталните луни – мястото, от където ни наблюдават извънземните

[ad_1]

Коорбиталните луни – мястото, от където ни наблюдават извънземните …

Астрономите са намерили „перфектното място“, недалеч от Земята, от което представители на други цивилизации могат да наблюдават нашата планета (HiddenTruth.site).

В своята работа, американският физик Джеймс Бенфорд (James Benford) прави много смело предположение, че извънземни „наблюдатели“ следят нашата планета в продължение на милиони години.

Джеймс Бенфорд

Изглежда като сценарий за научнофантастичен филм, но за разлика от други конспиративни теоретици, работата на Бенфорд разчита на концепции, които програмата SETI (общото наименование на различни организации, проекти и разработки, занимаващи се с търсене на интелигентен извънземен живот) е разработвала през годините.

Още през 1960 г., радиофизикът от Станфорд – Роналд Брейсуел (Ronald Bracewell) е изказал идеята, че „висшите галактически общности“ могат да разпръснат автономни междузвездни сонди из цялото пространство като „хипотетични пипала“, които позволяват да се наблюдават, контролират и евентуално дори комуникират с други форми на живот, включително и Земята.

Роналд Брейсуел

Бенфорд обяснява:

„Сонда, разположена близо до нашата планета, може да изчаква, докато цивилизацията не развие технологията, която може да я намери. След това, създателите й ще се свържат нас и може би да могат дори да общуват с човечеството в реално време.“

Досега обаче, учените нямат реални доказателства за съществуването на такива системи за проследяване. Бенфорд, от друга страна, анализира и показва идеалното място за такава „сонда“ за поставяне на „наблюдателен пункт“.

В своята работа той отбелязва, че би било изключително удобно за такива дълготрайни механизми да се позиционират на специален тип близкоземни скални обекти, които астрономите наричат ​​„коорбитални“ (co-orbital).

Четете още: Два огромни неизвестни обекта в нощното небе над Дубай (видео)

Както подсказва името, тези квазисателити на Земята правят орбитални „бримки“ около Слънцето, подобно на собствената орбита на планетата. Това се случва в непосредствена близост до Земята, тъй като всички подобни обекти са гравитационно свързани с нея.

Към днешна дата, астрономите са успели да намерят само няколко от тези обекти. Най-близкият до Земята, известен като 2016 HO3, е малък астероид, който НАСА описва като „постоянен спътник на Земята“.

Бенфорд казва:

„Както може би се досещате, неуловимите, малки и въпреки това постоянни спътници на нашата планета са чудесно място, в което би могъл да се скрие извънземна разузнавателна „сонда“.“

Физикът твърди, че те трябва да бъдат изследвани за електромагнитно излъчване и посетени с помощта на земни сонди. Разбира се, освен търсене на извънземни, подобни проекти имат значителна научна стойност.

„Мечтите“ на Бенфорд вероятно ще се сбъднат скоро. Не толкова отдавна, Китай вече обяви плановете си да започне амбициозна мисия с продължителност 10 години.

Наред с други неща, това ще включва посещение на 2016 HO3 и събиране на проби от съставляващата го скала.

Но, и начин да се разбере дали върху него има следи от извънземна дейност …

[ad_2]

Source link

Visited 4 times, 1 visit(s) today

Leave a Comment

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *