Простички факти, за които обаче не сте подозирали

[ad_1]

pixabay.com

Независимо колко книги сте прочели през живота си, винаги може да изникне нещо, което напълно да преобърне гледната ви точка и да ви изненада. Сега ще се опитаме да ви изненадаме с някои интересни факти:

Знаете ли, че…

Черната точка в средата на очите ви е черна, защото там просто няма нищо. Това си е чисто и просто една дупка. Затова не можете да видите нищо там – няма никаква светлина.

Палачинките са кексчета, изпържени на тиган (от английски става игра на думи: Pancakes – cakes, made in a pan).

Макинтош е сорт ябълка. Разбирате ли сега защо „Apple“ са си кръстили по този начин компютъра?

Накитниците в тениса се използват, за да могат тенисистите да бършат потта си.

Вторият пилот в самолета не е просто помощник на главния. Той е също толкова важен колкото първия. Освен това в случай на инцидент с водещия, той трябва да поеме напълно управлението на самолета – съответно се очаква да е също толкова добре подготвен.

Кокошките изобщо не се нуждаят от петел, за да снасят яйца. Даже в повечето случаи ядем именно такива яйца. Яйцата, снесени без помощта на петел, имат по-малко калории, разликата е, че от тях не може да се излюпи пиленце.

Дупките отдолу на катинара си имат функция – по този начин позволяват на водата да се изтече.

Сапунът не отмива бактериите. Той просто помага за по-лесното им премахване чрез водата. Молекулите имат интересни свойства: едната страна отблъсква водата, другата я привлича като магнит. Когато си мием ръцете, първата страна събира всички бактерии и мръсотии, а втората е в готовност да ги отмие веднага щом водата потече върху ръцете.

Mandragora.bg

Марката за слънчеви очила „Рей бан“ се казва така, защото възпрепятства лъчите (bans ray) да достигнат до очите ви. Лесно е да си помисли човек, че се казва на името на някой си Реймънд Бан например.

източник: obekti.bg

Вижте още:

85 интересни факти за човешкото тялo

Факти за сърцето, които може би не знаете

13 любопитни митове и факти за дежавю

Тези факти за женската хигиена през средновековието ще ви оставят без думи

Подкрепете Световни Загадки!

Ако харесвате Световни Загадки и искате сайтът да продължи да съществува, подкрепете ни с дарение.

Световни Загадки е проект, който поддържаме с огромно желание и ентусиазъм, но и с много труд. Сайтът е безплатен за своите читатели и се издържа от реклама, което не винаги е достатъчно. Ако искате да сте сигурни, че и в бъдеще всички ще могат да имат достъп до информацията на сайта, можете да направите еднократно или месечно дарение с бутона [Donate] по-долу. Благодарим Ви!

Ако тази статия Ви харесва, помогнете ни да я популяризираме чрез бутончетата за споделяне отдолу.

Благодарим Ви! 

Последвайте ни във Facebook

[ad_2]

Source link