Последните примитивни племена на планетата

african-warrior

Колкото и невероятно да звучи, на нашата планета все още съществуват примитивни племена, които живеят в пълна изолация от останалия свят и рядко контактуват с чужденци.

Примитивните племена в нашето съвремие имат собствена култура, говорят на уникален език и са запазилиобичаи на хиляди години, непознати за техните съседи.

В засилващият се все по-технологичен свят обаче сме свидетели на изчезване на тези редки племена.

1. Казахите – казахите са племе, което води своето начало от митичните хуни. Расата им се води монголоидна, а останалите около 100 000 души от примитивното племе живеят на териториите междуСибир и Черно море.

Африканска Палатка

2. Химба – известните като високите и снажни пастири, хората от африканското племе химба в момента живеят при наистина екстремни условия. Химба е древно племе, познато още от XVI век. От тогава до сега за хората от племето животът не се е променил и те живеят в разпръснати селища.

3. Мурси – племето мурси живее в южна Етиопия близо до границата със Судан. Любопитно при жените от това племе е, че те носят големи плочки на долната си устна, която е пробита, разтегната, а всичките им долни зъби са извадени, за да може да се побере плочката.

Хората от това племе вярват, че някои животни и предмети притежават свръхестествени сили.

4. Зулу–зулу са най-влиятелната група племена в южна Африка. Те говорят на езика Isizulu, на когото до момента не е намерен еквивалент.

Племе

Момчетата от това племе ухажват момичетата, като им подаряват мъниста, за да покажат любовта си.

5. Туарег – номадското племе туарег може да бъде видяно в района на Западна Сахара. При това племе от значение е броят на добитъка, тъй като според тях той символизира богатството.

Това примитивно племе е едно от малкото, което позволява на жените да участват в племенните решения.

6. Куба – племето куба обитава територии в република Конго и говори език, наречен BaKuba. В това племе на голяма почит са кучетата, тъй като примитивните африканци вярват, че те носят волята на Бог.

Ако тази статия Ви харесва, помогнете ни да я популяризираме чрез бутончетата за споделяне отдолу.

Благодарим Ви! 

Visited 294 times, 1 visit(s) today