Магическата сила на думите според прабългарите

ancient_book

В Средновековна България се е почитала мощната енергия на Оренда, според която вибрациите на думите и определени звуци притежават мощен енергиен заряд.

Прабългарите са вярвали, че с тайнствената сила на Оренда може да се убие човек само с едно докосване. Предците ни дори прилагали специални ритуали, с които съхранявали божествената сила на Оренда.

Воините на Тангра и ханът се смятали за човешкото превъплъщение на мощната сила и се е вярвало, че само те владеят силата на нейното управление.

Прабългарите са вярвали, че силата на Оренда може да се прехвърля от един човек и друг и затова е възникнал страховитият ритуал с пиенето на вино от черепа на победения враг, документиран от историята след победата на хан Крум.

Вселена

Прабългарите са смятали, че изпълняват мисии на Тангра, заради което той ги е дарил с магическата сила. В прабългарското общество знанието за Оренда се предавало от поколение на поколение.

Арабският хронист от X век Ал Масудира казва как прабългарите са извършвали жертвоприношения, след което гадаели бъдещето, произнасяйки странни и тайни думи.

В Средновековна България се вярвало, че дори неодушевените предмети имат енергия и свръхестествена сила, с която могат да повлияят на хората.

В прабългарските общества също се практикувала позитивната нагласа, като още от сутринта прабългарите изричали определени молитви, заредени със силна вяра, така че замисленото от тях действие да има успехв бъдеще.

Магическа Книга

Силата на Оренда опирала и до думите, като се считало, че определени букви и срички са натоварени с голям заряд ототрицателна енергия.

Според това правило една от най-негативните думи в българския език е пари. Тя зарежда човека, който я произнася, с ниска и опасна енергия. Затова е препоръчително думата пари да се заменя с нейни синоними като финанси например.

Твърди се и че кратките думи или имена също носят отрицателна енергия особено тези, при които има натрупаните съгласни кр, тс, рф и ск.

Оренда е древно учение на прабългарите, чиято практика е помагала на предците ни да се хармонизират с вибрациите на Вселената.

Ако тази статия Ви харесва, помогнете ни да я популяризираме чрез бутончетата за споделяне отдолу.

Благодарим Ви! 

Visited 419 times, 1 visit(s) today