Подводна пирамида в Китай която вероятно е построена преди Великия Потоп

Винаги има непрекъснат спор за това колко са стари античните пирамиди. Основните археолози са склонни да следват накак си да се каже “съгласуван период”, докато други любители на конспирацийте непрекъснато поставят под въпрос датите. Възможно ли египетските пирамиди наистина да датират отпреди стотици хиляди години, както някои предполагат?

Ясно е едно: Дебатът може никога да не приключи. Ако обаче разгледаме фактите, има основателна причина да продължим да си задаваме въпроси. Пирамидите ги има по целия свят, носейки поразителни прилики, които предполагат възможна комуникация, планиране и усъвършенствана технология в световен мащаб преди хиляди години.

В описания днес случай ще ви представим една загадъчна сложно издълбана пирамида която е намерена дълбоко под вода.фактите дават  по-голяма подкрепа на идеята, че е могла да бъде построена в далечното минало – преди Големия потоп, описан в древните текстове по света.

Далеч от Египет, в обширната и потайна страна на Китай, има потънал град и голяма подводна пирамида. Местоположение: Fuxian Lake. Езерото е провинция Юнан, обхваща 260 квадратни километра с дълбочина 160 метра. Езерото се намира на 1720 метра надморска височина и е едно от най-големите сладководни езера в Китай.

 

подводна пирамида

пирамида под вода

Професионален водолаз на име Ген Вей открива резбовани камъни, скрити под водоразли на дъното през 1992 г. По-нататъшните му проучвания с помоща на китайски археолози и изледователска подводница, откриват потънали градски стълбища и стени, керамични изделия, структура, подобна на арена и пътища.

Водолазът подозира, че градът може да е мястото на легендарния древен град Ююан, за когото се твърди, че е изчезнал в далечното минало.

Липсващата пирамида

Следното е от китайски източник на новини, наречен China Daily:

„Ген Вей вярва, че камъните може да са от древни време. Обаче защо са под вода? Кой и как ги е построил? Задавайки си тези въпроси Ген си спомня мистична легенда за езерото. Местните хора разказват, че жителите могат да видят силует на древен град под езерото от близките планини в хубав спокоен ден.
Дали древният град е споменат в легендата? За да проучи тази загадка, Ген се гмурна във водите около 38 пъти, за да продължи проучванията. Най-накрая той написва доклад, за да уведоми съответните официални служби и експерти в провинция Юнан за своите открития. “

Същият китайски източник на новини, който се следи отблизо от комунистическото правителство, открито разказва историята на подводния град. Казват, че археолозите датират намерени артефакти от обекта на възраст около 250 г. пр. Н. Е. И отначало подозират, че потъналият град съвпада с легендите за изгубения град Ююан.

След по-внимателно разглеждане обаче археолозите определят, че каменният град не може да бъде Yuyuan, тъй като Yuyuan се смята ,че е бил построен от дърво и глина, а не от камък. Освен това археолозите, които се опитват да датират намерените артефакти ги датират далеч по стари.

 

От пътеводителя на Китай Travel:

„През 2005 г. откритият древен град е с площ от 2,4 кв. Км с 1 построен около една основна сграда. Тази основна сграда е пирамида намираща се на 160м дълбочина на дъното на Фуксианското езеро. Тази 5-етажна сграда е висока 21 м (69 фута) и с форма като пирамидите на Маите. Таз загадъчна пирамида е отрупана с бронзови катарами за които се спекулира че са  били жертвен жертвеник. В подводните сгради има много дупки “щампи”от 8 до 15 см (3 до 6 инча) с „Отпечатък на морски кон (вид животно в легендата на езерото)“.

 

Британски  източник също прави сравнения на структурите със структорите на маите.

„Изследователите твърдят, че са открили  осем колосални сгради всички под водата, включително кръгла сграда, подобна на колосей, с 37 метра широка основа завъртяна на североизток и две други големи сгради с етажи, подобни на пирамидите на маите.“

Изследователите заявават , че пирамидата е изрисувана със загадъчни резби, открити по камъните. Открита е рядка резба във формата на слънце, която може да датира над 1800-годишна възраст. Други резби изглеждат като маски с лица, които не са човешки, както и символи, наподобяващи числата 0, 1 и буквата y.

Легенди за Фуксианското езеро

Според Ченг Джанг Фу Жи, книга, написана по време на управлението на император Даогуанг, описва летящо животно, подобно на кон, което живее в езерото, описано като бяло с червени петна по гърба. По-късно е описан като подобен на Пегас като летящия кон от гръцките легенди.

На 24 октомври 1991 г. рибар на име Джан Юсян излязъл на езерото в ясен ден. Гъста мъгла се появява  и рибарят с други негови колеги рибари виждат лъскаво НЛО във формата на диск, издигащо се от водата. Корабът създава вълни, докато се издига, хвърляйки лодката на рибаря на няколко мерта разстояние във водата. После се изтрелва бързо в небето.

China Daily съобщава, че хълм на запад от езерото, наречен Ли Джиашан, е бил мястото на редовни армейски патрули, въпреки че никой не знае защо. Някога хълмът е бил мястото на древно бойно поле и там са открити хиляди бронзови отливки.

Известно е, че хълмът Ли Джишахан също привлича светкавици.

„Имаше още едно странно явление, възникнало в Ли Джашан. Светкавицата е ударила там много пъти. Според експерти, там трябва да бъдат погребани огромни количества метали, което представлява привличането на електрическите струи. Има ли още много бронзови фигури в Ли Джашан?

„Има много легенди, които местните хора си спомнят. Древна басня има описание на „хора, които са потънали заедно със стария град и сега живеят под водата“. местни хора твърдат че : „когато се гмуркат, те са забелязвали плуващи мумии в дълбоките части на езерото“.

 

 

 

Visited 714 times, 1 visit(s) today