Екип от водолази изследователи се сблъскват с огромен мехур наподобяващ яйце на извънземно в океанските дълбини (видео)

Никога не знаем какво бихме могъли да открием в дълбините на океана. Авторите на видеото заявяват:  „досега никога не сме имали толкова достоверни и качествени видео записи на извънземно“.Водолаз, изследващ дълбините на фиорд в Орстафьорд Норвегия, се натъкна на огромно извънземно. Видеото е хит в интернет с над 491K гледания до момента.

Водолазът Роналд Рааш който е част от изследователски екип на кораб REV Ocean проучва мястото на корабокрушение на кораб от Втората световна война в началото на октомври. Докато другата част на групата водолази се връщат към изследователския кораб, Рааш и капитан Нилс Бааднес се натъкват на странни петна на около 17 метра дълбочина под повърхността. Откриват прозрачно яйце / мехур който вътре съдържа хиляди гърчещи се бебета.

Вижте хипнотизиращото видео по-долу:

По-късно в Twitter екипът на REV Ocean публикува туит:

# Мистерията е решена! #REVOcean капитан @Nils Baadnes & Ronald Raasch откриха този гигантски мехур по време на гмуркане в Orstafjord #Norway , което всъщност е яйцевидна маса на гиганстка сепия.

яйце на извънземно

Тези „извънземни чували“ с калмари се срещат изключителни рядко, тъй като се смята, че са създадени дълбоко в океана, дълбочини които надвишават 160 метра. На тези дълбочини бебетата се излюпват и започват живота си в дебрите  на мрака.

Science Alert отбеляза, че различните видове калмари имат различни яйчни торбички. Учените подозират, че женските калмари снасят малка маса, която се разширява до по-голям размер.

Оказва се че това не е единствения подобен мехур който е заснеман. През 2015 г.  National Geographic излъчва видео на яйчен мехур с широчина 4 метра от неонов летящ калмар. (на снимката по-долу).

Желеобразното вещество помага за защита на яйцата от хищници, както и от инфекции и бактерии.

Вижте видеоклипа на National Geographic по-долу:

 

 

Visited 653 times, 1 visit(s) today