Пирамидите на Теотихуакан имат под тях течен живак

Пирамидите на Теотихуакан имат течен живак. Мистерията около древните пирамиди на Теотихуакан нарасна през 2015 година, когато последните открития от група археолози предизвикаха значителен интерес. Тези открития създадоха големи изненади, които не могат да бъдат обяснени и превръщат случая в неразгадана мистерия, доказваща, че това място е било много повече от това, което се е предполагало.

Течен живак е бил открит под пирамидата на слънцето в Теотихуакан, както и зала с каменен слой, последвана от друг слой от слюда и още един каменен слой. Течен живак е бил поставен там от древната цивилизация по някаква неизвестна причина. Още по-загадъчно е наличието на пещери, чиито стени са покрити с пирит (блестящ златен минерал), както и откритите златни топки от необичаен материал. Не се знае за какво са служили или как са били изработени.

Течен живак, слюда и златни сфери са били последните открития в Теотихуакан през 2015 година, но е шокиращо, че едва 10% от тях са изкопани на мястото. Липсват изследвания на останалите 90% от Теотихуакан и със сигурност, когато всичко бъде изкопано и изследвано, очакванията са, че ще има още големи изненади. Смята се, че голямата мистерия на пирамидите е свързана с тяхната функция като електроцентрали, подобно на други известни структури като Голямата пирамида.

Все още не сме успели да разгадаем мистериите на пирамидите на Теотихуакан или тези на Египет (Гиза). Тези напреднали общества са използвали технологии и математика, които съвпадат с пирамидите и техните измервания, като имали познания за Слънчевата система. Теотихуакан е построен от цивилизация, която разполагала със знания за Слънчевата система, нещо, което се предполага, че древните обитатели не биха имали.

Visited 41 times, 1 visit(s) today

Leave a Comment

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *