ПЕЩЕРАТА НА ГИГАНТИТЕ

гиганти

През ноември 2007 г. военният фотограф от САЩ Даниел Фишер снима с камера в баварската пещера Брейтенвинер гигантски кости.
Пещерата се намира до контролно пропускателния пункт 35 на Обединения мултинационален център за подготовка – тренировъчна база на НАТО в Бавария. Фишер е преместен тук след 7 години стаж в армията.

“Аз и двама мои приятели случайно открихме странното място. Носехме видеокамера и заснехме хиляди огромни кости, които явно са принадлежали на титани. Връщахме се в пещерата десетки пъти и гледахме многократно видеото. Накрая решихме да се свържем с учени, които да обявят откритието, след като се убедят в неговата достоверност”, пише Даниел Фишер до изследователя от Калифорния Патрик Кук, автор на бестселърите “Човешките доктрини:

ужасната истина “Изгубените книги на Библията” и “Най-великата измама”.

Патрик Кук на свой ред гледа филма и се свързва със сержанта за допълнителна информация, която той разкрива в радиошоуто “Зона Х”. Даниел Фишер не избира Патрик Кук случайно. През 2003 г. изследователят и екипът му попадат на мистериозен документ, подписан от Бертхолд Бучнер в далечната 1563 г. Бучнер говори за планини от великански кости, натрупани в пещерата Брейтенвинер.

“Невежите няма да повярват на тази история, а образованите ще я сметнат за невъзможна. Но ние бяхме там и видяхме с очите си. Това е самата истина!… Открихме толкова много останки, че първият от групата трябваше да ги мести и събира едни върху други, за да освободи място да влезем. Те бяха изумително дълги, сякаш от измрели гиганти. Стигнахме и до свод, под който стоешеколосален череп, какъвто никой никога не бе виждал!”, разказва немецът преди 500 години.

“Сержант Фишер е убеден, че пещерата е масов гроб. Не е чувал теории за великани, населявали планетата.

В момента пещерата е труднодостъпна, тъй като е в зоната на тренировъчната база, но филмът може да се види свободно в интернет. Краткото видео е поредно доказателство за тайнствена раса, бродила по нашите земи”, коментира Кук. Досега той е проучил над 200 исторически описания на титани от целия свят. Събрал ги е от легенди, разкази, исторически хроники и летописи на инки, ацтеки и толтеки, индианци и аборигени, европейци, австралийци и азиатци.

“Те са навсякъде – обяснява той, – в историята, литературата и фолклора ни. Митове за тях има в почти всяка човешка култура. Дори католическата църква почита уникалния си светец от III в. свети Кристофър, който пренасял хора на раменете си, преджапвайки най-дълбоките реки като плитки вадички. Кристофър е с 15-метров ръст и е изглеждал страховито. Така го описва ранният християнски автор Жак де Воражин в сборника с жития на светци и мъченици “Златната легенда”.

Цяла “Книга на гигантите” съдържат и Кумрански свитъци от Мъртво море. Фрагменти от “Книга на Енох”, която е част от свитъците, разказват как 200 ангели прелъстили “смъртните жени на човеците”. От необичайните бракове израснало поколението на 14-метровите хора. Колосите в Библията също са многобройни, Най-известният от тях е Голиат. “По онова време бродеха из Земята исполини”, четем в четвърти стих от шеста глава на “Битие”. В “Числа” (13: 33) Мойсей описва расата на титаните в Ханаан:

“И там видяхме исполините, Енохови синове от исполински род: изглеждахме пред тях като скакалци, такива бяхме и в техните очи. ”

В книга З, стих 11 от “Второ законие” васанският цар Ог спи на железен одър, замислен за четириметровия му ръст. Одърът бил дълъг 4, 30 метра и широк 200 см. “Някога на Земята имало гиганти”, написал също и древногръцкият поет Омир -700 години преди Христовото летоброене.

Фактите

През XIX в. в хода на завоюване на Северна Америка кавалерията на САЩ и наемни войници влизат в битка с местно племе, чиито бойци се извисявали над З метра. След безогледната сеч оцелелите са преместени в резервати. Армейските генерали се оправдават, че избитите не са хора, тъй като са твърде високи, червенокоси и с бяла кожа. Страхувайки се от реакцията на индианците, правителството издава заповед труповете да се натоварят на кораби и да се пренесат в института “Смитсън” във Вашингтон, основан през 1846 г. с дарение на английския химик Джеймс Смитсън.

Архивите на института свидетелстват, че екзотичните кости наистина са съхранявани в него. От 1792 г. до 1965 г. археолозите не спират да изравят скелети на титани в 16 американски щата. Според Колумб и ловеца на бизони Бъфало Бил Коуди исполините от Северна Америка достигали ръст от 8 метра и прескачали без усилие биволи. С тях си общували индианците сиукси и алгонкин. През 1556 г. йезуитският мисионер Мелхиор Нунес в писмата си от Индия и английският свещеник Джордж Хейкуил в своята “Апология” от 1627 г. обясняват живо как отряд от 500 гиганти стрелци охранявали портите на Пекин. Китайците се гордеели с богатите си находки от 4, 57-метрови кости

През 1692 г. археолози отварят гробница близо до Ангерс, Франция. В нея лежи скелет, дълъг 5, 5 метра. В Агадир, Мароко, френският капитан Лафанешер се натъква на пълен арсенал бойни оръжия – 500 двуостри брадви, тежащи над 15 кг. Бойците, които са ги въртели в битка, е трябвало да имат огромни ръце и ръст поне 4 метра. Известни са имената и на 15 коло-си от Великобритания от по-нови времена. Всички те са над 2 метра и половина. На Острова са изравяни най-често четириметрови човешки скелети от различни епохи. Мореплавателите Христофор Колумб, Фердинанд Магелан, сър Франсис Дрейк, Томас Кавендиш, Оливер Норт, Уилям Коули, Джордж Шелвок и Себалд де Веерт съвсем безстрашно и не на шега описват титаните, които срещали по време на своите пътешествия.

Ако ви хареса побликацията подкрепете ни като я споделите с  бутончетата  отдолу.

Благодарим Ви!

Visited 2 162 times, 1 visit(s) today

Leave a Comment

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *