Открити са летящи чиний от камък в Китай

Миналата неделя в Китай в раьона на Хуангу провинция Дзянси при почистване на площадка на въглищна мина работници открили странен камък с издутина в средата.Продължили да копаят и от земята се показала още една каменна находка абсолютно индетична по вид и размер след нея още и още каменни фигури същите като първите.Миньорите извадили общо 10 обекта от камък .Техният диаметър е 3 метра и тегло 400 килограма.В Хуангу пристигнали веднага археолози но не могат да дадaт никакво предположение какво е било предназначението на тези артефакти.

Възможно е било да се предположи че тези дискове да са били обект на някакъв култ сред древните китайци ако не са били откритията направени през 1938 година.През тази далечна година архиологическа експедиция работеща на границата с Тибет в планинската верига на Баян Хар Ула са намерили странно гробище – стотици издълбани пещери в скалата,във всяка от които лежала същата каменна летяща чиния. Странното не е било в начина на погребение защото в Тибет почти половината от населението на страната живее в естествени или изкопани пещери а че,всички размери натруповете не надхвърляли 150 см.

В експедицията е имало антрополог, който определя, че мумифицираните същества по структура са коренно различни от китайците и тибетците, и другите народи, живеещи в тази част на Азия. Общо учените са открили 716 гробa. Във всяки един от тях в краката на починалия е имало каменен диск. Някои от тях на древния китайски език е писано за някакви летящи устройства, които долетяли по тези места преди 12 000 години.Съществата управлявали тези устройства ги наричали Дропа.Също пишело и за друго племе – Хам. Но както едното,така и другото в китайската история са неизвестни. Когато идва време да се върнат, археолозите взели със себе си една дузина от тези артефакти. Но след като дошла войната с Япония, Втората световна война и “културна революция” на 60-те, когато хунвейбините разбиват институти и музеи, нито един диск не е оцелял. Изчезва и доклада на експедицията, които дават точните координати на необичайно гробище.Понеже цялата тази експедиция е била само на думи науката не я приема, така че експертите отдавна са вярвали че тази история е мит. Още повече, че не е ясно от къде в разкъсваната от война страна, са намерени средствата за експедиция в тази пустош.

Така нещата са оставени в забвение до 1994 г., когато един от австрийски инженери, работещ по договор с Китай в един музей на един от най-старите градове в Китай, Сиан намерил нещо приличащо на  “дисковете на Дропа ” Въпреки, че по тези камъни не са открити знаци или цифри ясно изобразяват нещо космическо. Но няма до ден днешен никакво ясно обяснениесвързано с находките. Сега китайските археолози ще изследват каменните намерени в провинция Дзянси дискове. Те се надяват, че в тях под каменната кора, която се образува в резултат на местния климат може да бъде да има рисунки или надписи, които разказват историята на мистериозните Дропа.

Ако ви харесват побликаците споделяйте ги с бутончетата по долу. Така ще спомагате на сайта да се развива и давате възможност и на други да прочетат това което вас ви е впечатлило!

С благодарности otvad.com

Visited 598 times, 1 visit(s) today