Откриха древно гробище в Египет с 1 млн. мумии

Екип от археолози откри древно гробище в Египет с 1 млн. мумии

Археолози от Brigham Young University в Прово, щата Юта, се проучвали мистериозно гробище в Египет в продължение на около 30 години. Те са разкрили над 1700 мумии досега в рамките на проекта за изследването в Египет. Но все още има много работа за вършене. Откритото древно гробище в Египет според тях съдържа 1 млн. мумии, а как са събрани там и защо остава загадка за учените. То се намира на 60 км. на юг от Кайро. Мумиите са били погребани в саркофази, издълбани в скали от варовик на дълбочина до 23 метра.

Откриха древно гробище в Египет с 1 млн. мумии

Директорът на проекта Кери Мулестаин (Kerry Muhlestein), доцент в катедрата по Ancient Scripture в Brigham Young University (BYU), заяви, че те са уверени, че има над един милион погребани хора в рамките на това гробище. Мулестаин представи откритията си в Обществото за изследване на египетски антики в Научен колоквиум, проведен в Торонто през ноември, съобщи сайтът на списание Science.

Според археолозите много от мумиите са още от времето, когато Египет е римска провинция, от 1-ви век преди Христа и по-рано. Учените твърдят, че близкото село изглежда твърде малко, за да представи всички тези големи участъци с погребения в древната гробница. Една малка пирамида се намира в непосредствена близост до гробището, но тя е построена преди повече от 4500 години, което е по времето след Библейския потоп и около 2 хилядолетия преди да са били погребани тези милион мумии.

Хората, погребани в гробището, което сега се нарича Fag ел-Gamous (Way of the Water Buffalo – в превод пътя на водата на бизона), не принадлежат на аристокрацията, заключават изследователите. Не е имало ковчези. И рядко се срещат мумии с отстранени вътрешни органи.

Мулестаин каза, че това, което се е случило с тези погребения на труповете, не е като истинско мумифициране. Ако искаме да използваме термина свободно, то те са били мумифицирани всъщност от сухата природна среда.

В гробницата учените са намерили някои красиви предмети на мястото на погребението на мумиите. Предметите включват бельо, стъкло и дори цветни обувки за дете. Голяма част от богатството им или малкото, което те са имали, е било добавено до тях в тези погребения.

По време на разкопките археолозите откриха мумия на възраст 18 месеца на момиче, което била увита красива туника и с други хубави опаковки, пишат учените от BYU.

Изследователите казват, че има доказателства, че са се опитвали да направят целия процес на мумифициране с тялото на момичето. Пръстите и ноктите на краката, мозъкът и езикът са удивително запазени. Археолозите са намерили едно прекрасно колие и две гривни за всяко рамо. Бижутата ги кара да мислят, че мумията е на момиче. Тя е била погребана с голямо внимание като човек, който очевидно я обичан много и са направили всичко възможно, за да се погрижат за това малко момиченце при погребението му.

info:http://www.chudesa.net/

Ако Ви харесват публикациите ни моля помогнете ни да ги популяризираме чрез бутончетата за споделяне отдолу.

Благодарим Ви!

Visited 291 times, 1 visit(s) today