„Неуместен артефакт” Лондонски чук,който е на повече от 100 милиона години

[ad_1]

„Неуместен артефакт” Лондонски чук,който е на повече от 100 милиона години


„Неуместен артефакт” (Oopart / Out Of Place ARTifact) е термин, прилаган за десетки праисторически обекти, открити в най-различни места по света, които, имайки предвид технологичното им ниво, са в пълно противоречие с определената им възраст на базата на физически, химически и геологически данни. Често неуместните артефакти са обезсърчаващи за конвенционалните учени

Някои от тях са намерени вградени в парчета въглища в дълбоки мини. Материалите, в които са вградени са датирани на стотици милиони години, а произходът им остава неизвестен.

Един от тези чукове, който виждате на снимките, е намерен от Макс Хан, докато се разхождал по течението на Червения поток близо до Лондон.

Лондонски чук

Той забелязва интересно парче рохкава скала с вградено малко дърво. Макс го взима със себе си като сувенир. В продължение на 10 години, парчето скала стои на полица в дома му за украса, докато един ден синът му го събаря и то се напуква.

За тяхно учудване в камъка има чук, който на вид е съвременен. Макс решава да го покаже на изследователи и тогава, този странен артефакт привлича вниманието на учените и озадачава света.

Металният чук е дълъг приблизително 15 сантиметра и има диаметър 25 мм, което кара някои да предполагат, че този чук не е използван за големи проекти, а по-скоро за фина работа или мек метал.

Според геолози, изследвали обекта, скалата около него е на повече от 100 милиона години. Със сигурност човешката история не се простира толкова далеч назад. Металът на чука е подложен на няколко теста. Сложните електронни микроскопи показват, че той е съставен от 96,6 процента желязо, и че е бил кован.

Четете още: Мистерията на неудобния артефакт Енигмалит на Уилямс

Дървото, от което е направена дръжката се е вкаменило, а е известно, че този процес отнема много време.

Учените забелязват по метала надраскване, което вероятно се е получило, при изкопните работи в района преди повече от 70 години. За тези десетилетия, металът на драскотината не е корозирал, въпреки, че чукът е направен от желязо.

Когато изследователите разглеждат вътрешността на дръжката, загадката нараства. Те откриват, че тя се е превърнала в порести въглища.

Вкаменената дървесина се образува, когато постоянно течаща вода замества дървесните частици с минерали, но въглищата се образуват при различни условия, обикновено изискващи огън и/или високо налягане. Не е известен процес, чрез който карбонизацията и вкаменяването да могат да се случат едновременно.

Предполагат се много теории относно произхода на този неудобен артефакт. Някои казват, че това е продукт на измама, но възрастта на скалата и вкаменената дръжка не могат да бъдат фалшифицирани.

Други твърдят, че или извънземни, или пътешественици във времето са го оставили преди еони. Трети смятат, че този чук свидетелства за присъствието на хора на тази планета много по-дълго време, отколкото приема официалната наука.

Но и до днес, нито една от тези теории не е доказана …

[ad_2]

Source link

Visited 71 times, 1 visit(s) today