Скоро ще разберем има ли извънземен живот на Галилеевите спътници

[ad_1]

Скоро ще разберем има ли извънземен живот на Галилеевите спътници …

Експертите са сигурни, че в Слънчевата система има тела, върху които съществуват поне примитивни форми на живот (HiddenTruth.site).

Според предположенията, Луната на Юпитер, наречена Европа (Europa) е обитавана от живи същества.

Скоро, разкриването на истината ще бъде възможно с помощта на новата мисия JUICE (JUpiter ICy moons Explorer). Тялото на Европа е покрито с лед. Кого се надяват да видят там експертите е загадка.

Според учените, под ледниците на Европа има големи количества вода, които се характеризират с приливни процеси на нагряване.

Приливното нагряване (известно още като приливно огъване) се осъществява чрез процесите на приливно триене: нагряването, предизвикано от вътрешно триене вследствие на приливната сила или радиоактивен разпад.

Йоахим Саур (Joachim Saur) от Кьолнския университет (University of Cologne) е уверен, че Европа е чудесен кандидат за живот. Водата е в контакт със силикатната мантия, което осигурява извличането на минерали от недрата в океана. Колкото по-богат е химическият състав на океана, толкова повече шансове има там да възникне живот.

Четете още: Учени: Млечният път е пълен с планети с океани и континенти, точно както на Земята

JUICE е междупланетен космически кораб в процес на разработка от Европейската космическа агенция с Airbus Defense and Space като основен изпълнител.

Галилеевите спътници на Юпитер

Той ще проучи три от Галилеевите спътници на Юпитер: Ганимед (Ganymede), Калисто (Callisto) и Европа, за които се смята, че имат течна вода под повърхностите си, което ги прави потенциално обитаема среда.

Мисията ще започне през следващата година и ще достигне Юпитер през октомври 2029 г. Космическият кораб ще влезе в орбита около Ганимед за своята научна мисия отблизо, ставайки първият космически кораб, който обикаля около Луна, различна от Луната на Земята.

Луните на Юпитер приличат повече на планети по размер, атмосфера, вода и т.н. Ето защо учените имат такъв интерес към тях.

[ad_2]

Source link

Visited 14 times, 1 visit(s) today