Най- релаксиращата мелодия, създавана някога от човека (видео)

 

Според учените, това е най-релаксиращата мелодия, създавана някога от човека. Аудиотерапията се  използва в продължение на хиляди години. За културите на много народи музиката винаги е била основно средство за релаксация и изцеление на разума. Съвместно изследване на учени и лекари от лабораторията Mindlab International е определило какъв ритъм и музика имат най-ефективен и положителен ефект за  релаксация.

Тази мелодия е  «Marconi Union – Weightless». Ритъмът и е  60 удара в минута и е идеален за синхронизиране на сърцето с мозъчните  вълни.

Тя  провокира  повече релакс,  отколкото всяка друга музика, която е била използвана преди това. Мелодията  дотолкова ефективно предизвиква сън, че в анотациите и  изрично е указано, че за шофьорите забранено да я  слушат, докато шофират.

Според  учени, в резултат на слушане на тази мелодия, у  слушателите сърдечната честота се забавя, намалява кръвното налягане и драстично пада  нивото на хормона на стреса, забавя се дишането и се снижава мозъчната дейност до такава степен, че се появява чувство за безтегловност и пълен релакс.

http://nepoznato.energetika-bg.com/

Ако тази статия Ви харесва, помогнете ни да я популяризираме чрез бутончетата за споделяне отдолу.

Благодарим Ви! 

Visited 1 605 times, 1 visit(s) today

Leave a Comment

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *