Най-опасният вирус на планетата

вирус на бяс

Въпреки факта, че съвременната медицина се развива бързо, всяка година се появяват все нови и все по-опасни вируси. Има такива, които е трудно да бъдат победени, защото срещу тях все още не е измислена  ваксина. Но в медицината има и добре проучени вируси, които също са заплаха.

Най-опасният вирус в света може да нападне човек на най- неочаквано място. Лекарите смятат, че най-опасният вирус в света е вирусът на бяса. Главната особеност на този най-опасен вирус в света е, че с него човек може да се зарази само след ухапване от животно, а хората имат ежедневен контакт с най-различни животни.

Най-опасният вирус на планетата може да се прояви 2 седмици след заразяване. До този момент човек не  чувства и дори не знае, че  е бил заразен с най-опасната болест. Този период се нарича латентен  или скрит в развитието на вируса  у човека. Но след като това време мине, у човек започват да се проявяват първите симптоми на заболяването.

Тези симптоми могат да включват: оток, кръвоизлив и дегенеративни промени в нервните клетки на мозъка. По време на инфекцията най-опасния вирус в света засяга предимно   човешката нервна система. След като болестта се прояви, тя се превръща в практически нелечима.

Най-опасният вирус при хората може да бъде предотвратена чрез специфична профилактика. Това предполага, че не по-късно от 14 дни след ухапване от животно (инфектиране), трябва да се въведе  специална ваксина. Тази ваксина се състои от специфични имуноглобулини, които са в състояние да унищожат вируса докато все още е в зародиш. Поради това на всички хора, които са ухапани от всякакви животни, дори и куче, се препоръчва незабавно да посетят лечебно заведение и да си направят ваксината. Ако кучето след ухапването покаже странно поведение или умре в близко бъдеще, това означава сигурна вирусна инфекция.

За да се предотврати зараза с най-опасния вирус в света, лекарите се съветват да не се доближавате до животни.  На собствениците на куче се препоръчва често да го водят на ветеринар.

След ухапване  раната трябва да се мие  10 минути и веднага да се отиде в болницата. Така човек ще спаси живота си и ще  избегне различни усложнения.

Ако тази статия Ви харесва, помогнете ни да я популяризираме чрез бутончетата за споделяне отдолу.

Благодарим Ви! 

Visited 290 times, 1 visit(s) today

Leave a Comment

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *