гориво солена вода

Кола вдига 350 km/h ползвайки за гориво солена вода (Видео)

гориво солена вода

Quant e-Sportlimousine е мощен автомобил, който  използва като гориво солена вода, и наскоро бе сертифициран за движение по пътищата в Европа. Това е сериозен знак, че петролните картели постепенно губят енергийната война.

За разлика от традиционните коли, работещи с бензин, Quant д-Sportlimousine използва система от проточни електролитни елементи, разработени от NanoFlowcell. Тези елементи са способни да постигнат зашеметяващите 920 конски сили (680 кВт). В резултат на това колата на солената вода може да ускорява до 100 километра в час за 2,8 и има максимална скорост от 350 километра в час. E-Sportlimousine е разработена от немската фирма Quant.

Технологията с проточни електролитни елементи е известна от  няколко десетилетия, но едва наскоро някои автопроизводители са успели да получат разрешение за създаване на коли, които могат да я  използват

Такава технология за алтернативна енергия може да състари бързо бензиновите автомобили, тъй като тя е много по-ефективна и по-екологична от традиционния бензин.

Ето как експертите обясняват технологията:

Системата от проточни електролитни елементи,  разработена от NanoFlowcell, действа по подобен начин на  технологията с  водородни горивни клетки – с изключение на това, че използва солена вода.

В тази система взаимодействат две електролитни течности, съдържащи метални соли. Електродвигателите са в състояние да  използват тяхната  реакция за производството на електроенергия, която след това се съхранява в суперкондензатори.

Ефективност на системата достига 80 процента, защото колата с  нея практически няма движещи се части, а допълнителната топлина, която се генерира,  е незначителен в сравнение с автомобили, които използват литиево-йонни батерии.

Алтернативните енергийни технологии, такива като системите с проточни електролитни елементи,  са в състояние да разрешат настоящия проблем с глобалната енергийна криза и да ни дадат  жизненоважен достъп до чиста и евтина енергия.

Ако тази статия Ви харесва, помогнете ни да я популяризираме чрез бутончетата за споделяне отдолу.

Благодарим Ви! 

Visited 363 times, 1 visit(s) today

Leave a Comment

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *