Млечният път се намирал в неземния Рай

млечен път

Галактиката Млечен път се намирала в масивния куп Ланиакея, което от хавайски се превежда като неземен Рай. Масивният куп не е бил известен досега на учените.

Пред списание Nature астрономите поясняват, че Млечният куп се намира в покрайнините на този звезден свръхкуп.

Откритието е било направено при изготвянето на нова картографска техника, която комбинира не само разстоянията между съседни галактики, но и техните относителни движения.

Чрез новата техника астрономите с точност са успели да очертаят началото и края на един звезден куп, както и мястото на галактиките в него. Между галактиките е очертана и гравитационна граница.

От новата карта се вижда, че Млечният път се намира в съзвездието Дева и в покрайнините на масивния звезден куп Ланиакея. Масивният свръхкуп е с диаметър от близо 520 милиона светлинни години, като една светлинна година се равнява на около 9.46 трилиона километра.

Свръхкупът Ланиакея граничи със звездните купове Шапли, Херкулес, Косите на Вероника и Персей-Риби, въпреки че далечните краища на съседните галактични комплекси все още не са определени.

Астрономът Брент Тъли от Хавайския университет, който е ръководител на изследването, заяви че измерванията по масивния свръхкуп ще продължат.млечен път

Досега учените смятаха, че галактиката Млечен път – домът на Земята и останалата част от Слънчевата система, е част от галактично струпване с диаметър 100 милиона светлинни години.

Това доказва колко малки сме всъщност в сравнение с открития Космос. Доказва също, че е напълно възможно да съществува извънземен живот.

Преди седмица астронавти от борда на Международната космическа агенция намериха живи микроорганизми в открития Космос. Откритието успя да изуми учените от цял свят.

По думите на астронома Владимир Соловьев живите микроорганизми са планктон, които попаднал на един от прожекторите им по време на космически изследвания.

На този етап от руската космическа агенция нямат абсолютно никакво предположение за мястото, откъдето са се появили живите микроорганизми.

Ако намирате тази публикация за интересна , помогнете ни да я популяризираме чрез бутончетата за споделяне отдолу.

Visited 346 times, 1 visit(s) today

Leave a Comment

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *